L’Ajuntament d’Alzira i el Ceip Ausiàs March posen en marxa el taller de Coeducació

0
1694

Ausias March taller CoeducacióEn este trimestre, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira i el Col·legi Ausiàs March han posat en marxa el Taller de Coeducació: “Desvetllant el sexisme”, amb el qual es pretén contribuir des de l’escola a desmuntar l’ideari i els costums que s’han incorporat al bagatge cognitiu en el procés de socialització i que són origen de desigualtats socials.

Així, un grup de mestres, i la seua directora al capdavant, amb l’acompanyament i l’ajuda tècnica de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira, han iniciat un treball d’estudi, aprenentatge, investigació, descobriment, anàlisi i reflexió sobre l’estat actual de l’educació des de la perspectiva de gènere.

Tant el col·legi com l’Ajuntament coincidixen que la qualitat educativa inclou l’aplicació de criteris coeducatius en tots els espais en el dia a dia de l’activitat escolar.

En esta primera fase hem fet una introducció i aproximació al treball d’observació per la detecció de les desigualtats i a avaluar les oportunitats que tenim a l’escola per aconseguir una educació igualitària, almenys des d’eixe àmbit.

Fins al moment s’han dut a terme tres sessions de treball introductori. El taller està planificat com un procés a llarg termini. En arribar l’estiu finalitza un període escolar però el taller acaba de començar i es reprendrà en el pròxim curs.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here