Units per València denuncia per tercera vegada la «falta de neteja» a Carcaixent

0
449
Regidors d'Units per València
Regidors d’Units per València

Ana Calatayud es fa ressò de les nombroses queixes veïnals relatives a l´estat de brutícia en el qual es troben els carrers del nostre municipi i l´aparició de rates, panderoles i mosquits.

La portaveu del Grup Municipal d´Units per València en l´Ajuntament de Carcaixent, Ana Calatayud, ha denunciat  que les retallades en la neteja i manteniment de la ciutat estan provocant la proliferació de rates i insectes pels espais públics de la ciutat.

La neteja dels carrers ha minvat i des de fa temps només s´incidix en una neteja merament superficial, res d´un tractament profund i eficaç del problema de la brutícia, que és el que mereixen els nostres conciutadans.

La falta de neteja, dóna encara una pitjor imatge quan es comprova,  l’estat d´elements del nostre espai públic, com són  els banquets, les papereres o els vials.

A les queixes per les omissions en la neteja s´han sumat també les protestes per les males olors del clavegueram, les quals podrien mitigar amb un pla de reg als carrers.

Ana Calatayud considera que “és necessari que es valoren com toca les queixes i que s´actue urgentment per a evitar que focus d´insalubritat provoquen un risc sanitari per als veïns de Carcaixent”.

Ateses estes queixes, el Grup Municipal d´Units per València s´ha fet ressò de les nombroses queixes rebudes en el sentit esmentat. Pel que fa a les denúncies dels ciutadans relatives a la presència de rates, panderoles, mosquits i altres insectes als carrers del poble, Ana Calatayud assenyala que “l´increment d´estos molests animals als carrers de Carcaixent es deu a la reducció de la neteja viària i l´existència de molts solars abandonats, els quals han esdevingut autèntics abocadors on fan vida rates, insectes i altres animals.

Units per València, a través de la seua portaveu, Ana Calatayud, va presentar una moció que va ser debatuda en el Ple del dimecres i que va ser aprovada amb el vot favorable del Equip de Govern de Compromís i els regidors de UxV i mitjançant la qual es reclamarà l´adopció de mesures urgents per a què se solucionen els problemes  que els veïns de Carcaixent estan patint.

En la línia de les seues actuacions de defensa dels drets dels carcaixentins protagonitzades durant la present legislatura, la portaveu municipal d´UxV va reclamar al govern de la localitat major control sobre les empreses que presten servicis a l’Ajuntament, nomenar un inspector que les controle i asegure el bon funcionament de tots estos servicis i aplicar plans de xoc per erradicar les plagues.

Tot i l´aplicació particular de tractaments contra plagues, estos esdevenen inútils si l´Ajuntament no manté adequadament net el clavegueram”.

Des d´Units per València es demana, en definitiva, “més sensibilitat” amb estes problemàtiques que tant afecten a nombrosos veïns per a ajudar-los amb solucions.

Grup Municipal d’Units per València

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here