La Junta de Personal no descarta una vaga general dels funcionaris de Carcaixent

3
458
Protesta davant l'ajuntament
Protesta davant l’ajuntament

Esta Junta de Personal vol expressar la deriva negativa que estan prenent les relacions empleats públics – equip de govern d’aquest Ajuntament. L’abandonament en bloc de l’oposició del Plenari del passat dia 29, i l’aprovació de la proposta presentada per la oposción, amb l’única negativa de l’equip de govern confirma el caràcter antidemocràtic i no participatiu al qual ens té acostumat el Sr. Alcalde.

Amb data 3 de juny, ja vàrem sol·licitar al Sr. Salom la retirada dels decrets 1240 i 1245/2016 on són premiats i remunerats un grup de treballadores i treballadors, que en uns quants casos, ja estan cobrant exclusivitat per altres conceptes segons la RLT existent .

Complet ja l’any de govern del grup polític Compromís, només podem dir que la seua actiutd, des del principi ha estat deslleial i autoritària, carregant-se de soca-rel la negociació col·lectiva aconseguida pèls empleats municipals en vàries sentències guanyades, i actuant per l’esquena sense cap negociació ni respecte cap als treballadors i a els seus representants.

La tan famosa RLT ni es coneix ni es presenta, ni tan sols es coneix la metodologia emprada en la seua realització. No hi ha a dia d’hui petició de disponibilitat pressupostària o de legalitat als distints departaments municipals. Els representants dels treballadors no hem participat encara en cap sessió de la mateixa. Per tant, permete-se’ns que tinguem dubtes respecte a aquesta. Treballar de manera conjunta haguera aclarit molts dubtes. Això no ha estat possible, tot i les reiterades peticions per aquesta part, davant la negativa de la Sra. Desirée Palma en que els sindicats participaren en el procés.

En una relació normal patronal – sindicats primer es denunciarien els convenis i quan s’arriba a acords en un altre marc normatiu cessen els beneficis de l’anterior conveni. En aquest Ajuntament això no ha estat possible per l’actitud despòtica i unilateral de l’Equip de Govern, que ha possibilitat sense previ avís que les nòmines d’alguns treballadors baixen un 20%. D’altra banda, amb el Decret 1245, aprovat amb data 26 de juny de 2016, alguns treballadors tindran dret a una remuneració extra de 11.000 euros, provinents d’acords individuals sense cap justificació.

Lamentablement, i en defensa dels nostres drets, aquesta Junta de Personal valorarà en una propera reunió l’establiment de mesures de pressió davant la dinàmica que estan prenent aquests esdeveniments, arribant al seu cas, a avisar aturades parcials, o fins i tot una vaga general.

Aquesta Junta de Personal, no entén, com en un any de legislatura es pot fer tant de mal cap a uns treballadors que en alguns casos no arriben a 1.000 euros en la seua percepció mensual. Només cal demanar, per enèsima vegada, negociació, transparència i respecte d’acords.

Estrenem poble – reestrenem polítiques de Negociació de fa 50 anys?

Junta de Personal Ajuntament Carcaixent

3 Comentarios

 1. La meva opinió coincideix amb la de Xelo Gómez, i que conste que no es per ficar foc.
  Crec que el senyor Alcalde s’ha ficat en un fangar del que no podrà eixir en tota la legislatura.
  Fer una Relació de Llocs de Treball raonablement acceptable des d’un «laboratori» per a ordenar el personal d’acord amb les necessitats dels diferents Serveis de l’Ajuntament sense haver fet un treball de camp previ com cal i d’acord amb els treballadors municipals es fer un «xurro» que no podran acceptar-lo els treballadors.

 2. La veritat, he de reconéixer que com que no forme part de cap partit ni cap col•lectiu de Carcaixent, les informacions que m’arriben, o no les acabe d’entendre, o són contradictòries.
  No entenc:
  1. Quins complements eren il•legals, per què i com es donaren? Basant-se en què?
  2. Eixos complements beneficiaven a tots els funcionaris per igual que ningú no protestava?
  3. La RLT vol dir revisió de llocs de treball? Què és exactament i com es fa o s’ha de fer?
  4. Què vol dir que eixa revisió s’ha fet ara malament? Per què?
  5. Per què es personalitza tant en l’alcalde? Ja sé que ell és el màxim representant i l’últim responsable, però s’ encarrega de tot ell? No es reparteix la feina? Ha portat ell personalment les negociacions? (És que no ho sé).
  6. Per què, si hi havia il•legalitats, no protestaven els funcionaris? És més: sempre s’ha dit i molt que “l’enxufisme” i altres arbitrarietats eren manifestes en les anteriors legislatures. I els funcionaris callaven?
  7. Què podien fer els altres partits si el PP tenia majoria absoluta o en el cas de l’última legislatura com si la tinguera?
  8. Si es va votar el l’últim ple, per què l’equip de govern és autoritari si ni tan sols té majoria absoluta? És que no s’ha de votar? O el que es vol dir és que s’havia d’haver consensuat abans?

  Agrairia molt si algú em poguera informar. M’agradaria poder contestar a moltíssima gent del meu voltant que opina que:
  “Els funcionaris cobren molt per al que treballen i què més volen? Si estigueren cobrant com jo 500 euros al mes i amb fills o com l’altre sense feina…”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here