Projecten incloure a Alzira en les «Rutes de Jaume I»

0
354
Isab el Aguilar, José Mª Villagrasa i Agustin Ferrer
Isab el Aguilar, José Mª Villagrasa i Agustin Ferrer

Des de les regidories de Patrimoni Cultural i Turisme s’estudia incloure Alzira al Projecte de les Rutes Culturals Jaume I

 

El MUMA ha sigut el punt de trobada d’una reunió entre Jose Mª. Villagrasa, promotor del projecte Rutas Jaume I, el director del Museu Municipal, Agustí Ferrer i la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural i Turisme Isabel Aguilar, per a  integrar Alzira de ple en estes rutes culturals, que partiran de la figura de Jaume I com a motiu principal i vertebrador, i tindran com a fi la promoció dels diferents factors culturals, festius, tradicionals i gastronòmics … per a potenciar d’esta manera el sector turístic entre altres.

Isabel Aguilar destaca que esta classe d’iniciatives i projectes són importants per diverses raons. En este cas, cal destacar tota una sèrie d’advantatges recollits a la web “Rutas de Jaume I” que consta de vint-i-nou itineraris, els quals engloben cent vint-i-tres municipis, amb un cens de nou-cents llocs del patrimoni històric i més de huit mil imatges de la Comunitat Valenciana. En ella es poden consultar llocs històrics:  els protagonistes de la història, l’època, les tradicions, les novetats culturals. S’hi podran consultar per a organitzar les visites, les excursions o el temps lliure, i gaudiran, a més a més, de la gastronomia o de les festes que caracteritzen a cada poble. Tot un referent per a  conéixer el territori  que es va constituir gràcies a este personatge històric tan vinculat a Alzira.

Cal recordar que el primer contacte entre Aguilar i Villagrasa va ser a FITUR, acompanyats per Pedro Benedito, tècnic de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira i d’Iván Martínez, regidor de Promoció Econòmica. En aquell moment, ja es va parlar de col·laboració i va sorgir molt bona sintonia amb el projecte, que pareix anar pel bon camí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here