Costes autoritza a Cullera a ficar hamaques i ombrel.les en primera línia de platja

0
98

L’alcalde defensa que el municipi ha posat fi a una «discriminació històrica» que patia la província de València

L’Ajuntament de Cullera ha aconseguit posar fi a una discriminació històrica dels municipis costaners de la província de València. Per primera vegada, enguany la Demarcació de Costes li ha autoritzat a posar en primera línia de platja el servei d’hamaques i ombrel·les. Fins hui, en la costa de la província els municipis turístics es veien obligats a posar esta prestació a diversos metres de l’aigua, allunyament que li restava atractiu.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha defensat este matí que les gestions realitzades pel consistori han capgirat esta situació i «suposen un abans i un després». La procullera Plat Sant Antoni 1hibició contrastava amb l’autorització a la costa d’Alacant. «Era discriminatori i no tenia raó de ser», ha manifestat Mayor.

L’objectiu que perseguix el consistori és fer valdre el servei i a la llarga augmentar la recaptació, ha destacat la màxima autoritat municipal. Actualment, Cullera cobra un cànon de 40.000 euros i aspira a poder elevar-lo els pròxims anys.

«Hem obert el camí», ha valorat el primer edil durant l’acte simbòlic d’hissada de les sis banderes blaves revalidades enguany per Cullera, que ha tingut lloc en la platja del Cap Blanc. Mayor ha estat acompanyat pel regidor de Platges, Salva Tortajada.

El consistori ha triat este emplaçament, ple també de significació enguany. Allí, s’està construint un mirador sobre la badia amb la finalització de la vorera que unix el Sicània amb los Olivos i la instal·lació d’unes tanques de fusta.

La ubicació de les hamaques i ombrel·les de pagament en part de la platja de Sant Antoni permet Cullera oferir més qualitat als qui opten per este servei. «No tenia raó de ser que una persona que pagava no poguera gaudir de la platja a primera línia», ha indicat Mayor.

Atallar la guerra d’ombrel·les

D’altra banda, la mesura contribuïx a posar fi a la ‘guerra’ per ocupar la línia de costa des de les primeres hores del matí per a plantar l’ombrel·la una imatge que anava en detriment de la marca turística.

«Estem posant en valor la nostra principal infraestructura turística, que són les platges», manté Mayor, «i tenim l’esperança que esta mesura ajude a posar fi a estampes que no ens agradaven». «Cullera té 14 km de platges i hi ha lloc per a tots», conclou el primer edil.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here