Algemesí única població gran de la comarca on A la Valenciana augmenta en vots

0
411
Lorena Calatayud candidat d'A la Valenciana
Lorena Calatayud candidat d’A la Valenciana

No cal dir que els resultats que els membres i simpatitzants de #aLaValenciana no són els que haguérem desitjats des de M+S ALGEMESÍ cal fer una lectura d’eixos resultat d’acord amb el context de les eleccions que no són unes eleccions locals.

Algemesí és l’única gran població de la Ribera on la nova plataforma #aLaValenciana augmenta en termes absolut el número de vots que obtingué «És el moment» (Compromís-Podemos) tot i que de cap manera arriben a incorporar-se els vots que el 20D obtingué EUPV. El 20D «És el moment» obtingué en Algemesí 3.607 vots (23’76%). Ahir sumà 187 vots més fins arribar a 3.794 vots, amb un 25’5% de vots sobre el total dels emesos. Que una opció política que ha fet girar el seu missatge electoral al voltant del discurs valencianista obtinga 1 de cada 4 vots és per a nosaltres un missatge esperançador. Fa uns pocs anys era impensable. Sens dubte part d’eixe resultat es deu al fet que des de M+S ALGEMESÍ s’haja optat per municipalitzar la campanya vinculant els destí i el futur d’Algemesí amb el de la resta de l’Estat. La presència de Lorena Calatayud en les llistes, presència que des de M+S ALGEMESÍ ens hem encarregat de difondre i potenciar amb l’elaboració de cartells i fullets propis en clau local, ha estat se’ns dubte fonamental.

En Algemesí, a diferència d’altres grans poblacions riberenques hem aconseguit que l’èxit del 20D no es desunflara, sinó que hem aconseguit millorar-lo, tot i que no tant com ens hagués agradat. A més a més, ha quedat clar que l’electoral d’Algemesí ha tornat a castigar la marca del PSOE. Malgrat que l’alcaldia està en mans dels socialistes, la qual cosa els deuria afavorir, és l’únic gran poble de la Ribera on els socialistes treuen pitjor resultat que el 20D tant en termes absoluts com en termes relatius donat que baixen un 0’7% els seus vots al perdre 169 vots i baixar 3021 a 2852. i quedar-se sols amb un 19’2% dels vots. Aquest són els pitjors resultats dels PSOE ha Algemesí en unes eleccions no locals i el segon pitjor resultat de la seua història sols superat per la desfeta que obtingué en les eleccions locals de 1983.

Si ja el 20D la coalició en la que participa COMPROMÍS quedà com a segona força política d’Algemesí, ara el 26J, amb el reforçament d’eixa campanya per part de M+S ALGEMESÍ, tal tendència es consolida. Això queda clar si mirem els resultats per meses. En tres meses #aLaValenciana fou l’opció més votada, superant al PP, mentre que el partit que ara té l’alcaldia, el PSOE no ha estat l’opció més votada en cap mesa, donant-se el cas fins i tot que en algunes d’elles ha quedat superat per Ciudadanos. Sols en les meses del Carrascalet i Raval apareixen els socialistes en segona posició. En cap mesa electoral #aLaValenciana ha quedat quarta.

Des de la pena que ens fa tenir que contemplar la pujada de vots del Partit Popular, juntament amb la poca baixada de Ciudadanos a nivell local, M+S ALGEMESÍ pensa prendre aquestes eleccions com un incentiu per continuar treballant en la línia que està treballant. Els resultats ens animen a esforçar-nos més, a millorar el nostre treball, a continuar fent una política de carrer, escoltant a la ciutadania, traslladant les seues inquietuds al plenari, i donant suport aquelles propostes que són bones per al poble i aturant aquelles que no ho són.

Queda clar que no totes les confluències sumen, o que no sumen si no es fan bé. M+S ALGEMESÍ és al capdavall una confluència que des de 2011 ha anat sumant suports en Algemesí. Caldrà revisar ara si #aLaValenciana ha esta la millor manera de sumar i si per a Algemesí és interessant, en properes eleccions, sumar forces quan no es fa des de la base. Sumar forces no es sumar sigles. En Algemesí en 2011 sumàrem sobretot forces i ara comença a veure’s els resultats, uns resultats que esperem que en 2019 siguen millors que els que s’obtingueren ahir.

M+s Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here