La Generalitat habilitarà ajudes per als ajuntaments i propietaris afectats pels incendis

0
206
X. Puig i E. Cebrián amb els alcaldes en Carcaixent
X. Puig i E. Cebrián amb els alcaldes en Carcaixent

La Generalitat aprovarà demà dijous un decret d’Emergència per habilitar una línia d’ajudes destinada als propietaris i als 15 ajuntaments afectats pels últims incendis a la Comunitat Valenciana segons ha manifestat hui a Carcaixent el president del Consell Ximo Puig.

Ara s’obri un periode d’un mes per a la presentació dels corresponents danys, segons ha concretat la consellera de Medi Ambient Elena Cebrián.

Les respectives meses de concertació en els que es consensuaran les següents mesures es convocaran durant la primera quinzena de juliol. En elles es decidiran les polítiques de prevenció i vigilància a realitzar en els boscos valencians, així com les campanyes de conscienciació i sensibilització.

Repoblació en tres anys

Per a la restauració forestal caldrà esperar «entre 3 i 4 anys» segons el secretari autonòmic de Medi Ambient Julià Àlvaro que es farà no sols amb pins, sinò també «amb especies autóctones com la carrasca i el freix».

Les accions més urgents es faran este mateix estiu per evitar que les possible pluges torrencials de la tardor erosionen les muntanyes.

Els quatre incendis han cremat un total de 3.800 ha, de les que 2.210 corresponen al terme de Carcaixent i 1.535 ha al de Bolbaite.

Puig ha reconegut que ha sigut una negligència, concretament «l’acció humana» la causant de l’incendi que va tindre el seu origen el passat dijous a les rodalies d’un xalé de la partida Montecampo de Carcaixent.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here