Alzira, Carcaixent i La Barraca reclamaran esta setmana la declaració de zona catastròfica

0
473
Garcia-Margallo el passat dissabte amb l'alcalde d'Alzira
Garcia-Margallo el passat dissabte amb l’alcalde d’Alzira

Els ajuntaments d’Alzira, Carcaixent i La Barraca d’Aigües Vives reclamaran al Govern central i la Generalitat la declaració de zona catastròfica en haver-se cremat al voltant de 2.200 hectàrees en l’incendi iniciat el passat dijous a la partida de Montecampo.

Així ho ha anunciat hui als mitjans de comunicació l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, donada l’elaboració d’una moció institucional conjunta en la que reivindicaran l’arribada de recursos econòmics per a regenerar la masa forestal perduda que en el cas del terme de Carcaixent ha afectat a un 80% del seu territori forestal.

Al vicepresident de la Mancomunitat de la Ribera Alta li haguera agradat que el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Garcia-Margallo haguera anunciat el passat dissabte a La Barraca «l’aprovació d’ajudes» per a regenerar les muntanyes cremades. Mentre l’alcalde de Carcaixent Paco Salom esperava hui que «les autoritats estiguen a l’altura de les circunstàncies».

Les demandes seran concretades en una conferència de premsa que convocaran esta mateixa setman els consistoris, després la reunió prevista per al dimecres amb el president de la Generalitat Ximo Puig.

D’altra banda, Gómez ha resaltat que una vegada controlat el foc «cal extremar la precaució i la vigilància amb parrulles pel terme».

Pel que fa als evacuats, la majoria de la gent ha tornat als seus xalés en obrir-se ahir la carretera CV-50 i altres camins rurals. Este matí han tornat a l’Hospital Aigües Vives els 34 malalts que el passat dijous foren traslladats as centres hospitalaris d’Alzira i Xàtiva. Mentre esta vesprada està previst el regrés des de Carlet dels 70 residents de la Residència de persones majors Verge d’Aigües Vives de Carcaixent.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here