L’incendi més gran de la història de Carcaixent crema 2.200 Ha el 80% del terreny forestal

1
593
Zona del Realeng cremada amb Carcaixent al fons
Zona del Realeng cremada amb Carcaixent al fons

El 80% del terreny forestal de Carcaixent, equivalent a unes 2.200 hectàrees, ha sigut borrat el mapa en 48 hores pel que pot ser l’incendi «més gran» patit per este important municipi de la Ribera Alta.

Un incendi que segons han manifestat a Riberaexpress l’alcalde Paco Salom i ratificat pels bombers, «ha sigut estabilitzat i controlat esta vesprada» , tot just dos dies després que al voltant de les 17,30 hores del dijous s’iniciar a la partida de Montecampo, al parèixer per una possible negligència, tot i que este extrem no ha sigut encara confirmat per les autoritats competents.

«Ha sigut un colp mol dur» deia un Salom molt afectat apenes una setmana després de l’exitosa Fira Modernista que va tindre un resó nacional, perquè «la gent s’estima molt els paratges com la Font de la Parra, l’Hort de Soriano i el Realeng per on solen caminar i passetjar».

La primera autoritat local, això sí, es mostrava molt satisfet en comprovar com «el poble havia fet seua la muntanya» i especialment per la reacció d’associacins i, fins i tot, falles locals que «s’han volcat fent entrepans i cafés» per als bombers i les brigades. Una brigada de Divalterra (antiga Imelsa) confirmava l’atenció que estan reben per part del veïnat de Carcaixent.

Respecte als residents de la Verge d’Aigües Vives evacuats a la residència de Carlet, Salom, ha contestat que de moment continuaran allí mentre no desaparega totalment els risc, «temps hi haurà per a tornar casa».

Riberaexpress

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here