Desallotjen la Colonia Santa Marina i els malalts de l’Hospital d’Aigües Vives per l’incendi

0
547
El foc vist des d'un carrer de La Barraca
El foc vist des d’un carrer de La Barraca
Malalts evacuats de l'Hospital Aigües Vives
Malalts evacuats de l’Hospital Aigües Vives
L'incendi vist des d'Alzira
L’incendi vist des d’Alzira

Al voltant de 250 residents en les urbanitzacions de Santa Marina i Aigües Vives a més de 34 malalts,i  el personal sanitari de l’Hospital Aigües Vives junt els veins de la parta més alta del poble de La Barraca han sigut desallotjats esta nit davant la proximitat de l’incendi que començava a la partida Montecampo de Carcaixent poc després de les 5 de la vesprada.

La força del vent que ha provocat l’avançament de els flames amb molta rapidesa ha evitat que els mitjans aeris poguer controlar el foc abans que caiguera la nit. Una nit que està fent-se molt llarga a La Barraca i les urbanitzacions més pròximes donat que l’incendi es troba descontrolat amb un front molt ample que arriba fins La Galiana. Els paratges de La Falsia i la Barcella havian sigut afectat a última hora de la nit per les flames.

A la zona s’han desplaçat nombrosos mitjans terrestres, i fins i tot un centenar de membres de la UMD procedents de l’incendi de Bolbaite.

El director general d’Emergències Josep Mª Àngel ha manifestat que el vent de ponent d’entre 45 i 60 km/hora i l’escas humetat han afavorit la propagació de les flames, fet que «està complicant» la seua exintició. Els malalts evacuats de l’Hospital Aigües Vives han sigut traslladats en ambulàncies fins els centres hospitalaris d’Alzira i Xàtiva.

Per la seua part el Delegat del Govern Juan Carlos Moragues ha reconegut desconèixer les causes que han provocat el foc sorgit a Carcaixent en la partida Montcampo prop de la urbanització Los Amigos.

Al lloc dels fets han estat també el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, els alcaldes de Carcaixent, Paco Salom, Alzira, Diego Gómez i l’alcaldessa de La Barraca, Verònica Almunia així com regidors dels tres municipis.

En els tasques d’extinció i fins la caiguda de la nit han participat dos avions anfibis, una avioneta i un helicòpter a més de nombrosos camions cuba que s’han desplaçat des de Castella La Manxa, Alacant i Castelló, així com membres de Protecció Civil i voluntaris del VACIF.

S’espera poder controlar el foc al llarg del divendres amb la participació dels mitjans aeris.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here