La Fundació Bromera ha presentat hui a Alzira la col.lecció dedicada a cançons populars

0
276
Autors i patrocinadors de la col.lecció
Autors i patrocinadors de la col.lecció

“Llegir en valencià, les nostres cançons” és una campanya, que s’ha presentat hui dimecres a la Sala Rex d’Alzira, que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps.

En la col·lecció d’11 llibres, que es podran aconseguir cada dissabte en els diaris Levante-EMV i Información, hi ha sucoses històries elaborades a partir d’una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.

El 2016, fa 11 anys que la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa la campanya “Llegir en valencià”  amb la clara intenció d’estimular la lectura i donar a conèixer els costums i les tradicions del poble valencià. Per tal d’aconseguir-ho, s’ha editat una col·lecció de llibres de lectura fàcil, assequibles per a tots els públics i que tindran com a temàtica principal les nostres cançons.

L’acte ha comptat amb la presència del Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona; el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; i el Secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, i el director de la Caixa Popular en Alzira, José Llopis, entre altres personalitats. El director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà; i la sotsdirectora de Levante-EMV, Isabel Olmos, es van encarregar de presentar esta nova iniciativa que portarà cada dissabte i diumenge un relat en valencià als lectors del periòdic a partir del pròxim 19 de juny.

Són textos de gran qualitat literària, escrits per a l´ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. La majoria dels propis autors han estat hui a Alzira, junt el cantautor Paco Muñoz, per a donar suport a esta proposta cultural.
Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: ‘La Panderola’, ‘La xata melindrera’, ‘El Cabanyal’, ‘Amparito la filla del mestre’, ‘La tarara’, ‘Ja ve Cento de ca la nóvia’, ‘El sereno i la serena’, ‘Serra de Mariola’, ‘El tio Pep se´n va a Muro’, ‘La lluna, la pruna’ i ‘A la voreta del mar’.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here