Paco Salom: «Hem d’aconseguir incloure a Carcaixent en el circuit regular de turisme»

0
446
Paco Salom davant el Magatzem de Ribera
Paco Salom davant el Magatzem de Ribera

La Fira Modernista de Carcaixent tanca la seua primera edició amb èxit

Carcaixent és un poble viu que té moltes coses a dir

A falta de conéixer el balanç econòmic i les dades totals de visitants, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Carcaixent ha valorat esta primera edició de la Fira Modernista de manera molt positiva. Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha explicat que tot el cap de setmana s’ha caracteritzat per una gran afluència de visitants en totes les visites, rutes i actuacions programades. Per altra banda, el nombre de visitants també ha tingut un important impacte en les dos zones habilitades a l’hostaleria ja que, sense haver-se realitzat una anàl·lisi en profunditat, els hostalers s’han mostrat molt satisfets amb els resultats obtinguts durant el cap de setmana.

Des de la mateixa organització reconeixen que es van sentir desbordats davant l’alt nombre de persones que volien participar en les rutes i visites. “Açò ens demostra que s’ha encertat en el producte oferit perquè ha sigut molta la gent que s’ha quedat en les ganes de poder visitar els horts o els edificis de portes obertes”, ha explicat Paco Salom. A més, l’alcalde de Carcaixent considera que s’ha aconseguit l’objectiu inicial que era sobrepassar l’àmbit de la fira comarcal per donar a conéixer Carcaixent més enllà de la Ribera. Segons el registre de visites, el nombre de visitants arribat des de València ciutat és destacable així com el procedent de l’Horta, la Safor, la Costera, la Canal o de comarques més allunyades com ara el Camp de Morvedre, la Plana o l’Alacantí.

Paco Salom també ha tingut paraules per agrair als voluntaris i col·laboradors la seua implicació i dedicació en la Fira, tant en el treball previ de preparació i organització de les activitats com en el desenvolupat durant el cap de setmana. En especial, ha volgut destacar la tasca duta a terme pel quasi centenar de voluntaris que han col·laborat en les diferents activitats organitzades, “el paper dels voluntaris ha sigut brillant, han demostrat una gran professionalitat tant a l’hora de realitzar les explicacions com en el tracte amb els visitants”. A més, l’alcalde de Carcaixent ha volgut agrair la predisposició dels propietaris dels Horts i les cases d’obrir les seues portes i l’interés que demostren per conservar el patrimoni local.

Per altra banda, segons Paco Salom, ara és el moment  de fer un balanç crític, “tot i que s’estan rebent molts missatges positius i que la repercussió mediàtica ha sigut important, som conscients que hi ha moltes coses en matèria d’organització i coordinació per a la propera edició que s’han de retocar. També volem que la gent ens faça arribar les seues propostes i crítiques, ja que són fonamentals perquè la Fira es consolide com un referent social i cultural i que puga esdevindre un important impuls econòmic per a Carcaixent”.

Paco Salom ha manifestat que la gran acollida que ha tingut la Fira Modernista demostra que Carcaixent és un poble viu i que té moltes coses a dir. “El que hem de fer ara és aprofitar l’empemta que ens ha donat la Fira per a crear una oferta turística i aconseguir incloure Carcaixent en el circuit regular de turisme per atraure els turistes que visiten València i els que van a les zones de platja. Creiem sincerament que esta proposta pot ser un magnífic complement per al producte turístic tradicional de sol i platja”.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here