Col.lecció d’11 llibres de Bromera basada en cançons populars valencianes

0
631

 

 

 

Llegir en valencià 16

«Llegir en valencià, les nostres cançons», de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, es presenta el dimecres 15 de juny, a les 12.30 hores, a la Sala Rex Natura d’Alzira. L’objectiu principal de l’onzena campanya és, com les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià.

«Llegir en valencià, les nostres cançons» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià en què estan implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua. Així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

La campanya «Llegir en valencià» és una iniciativa que està plenament consolidada, ja que té un gran impacte social i arriba a milers de lectors a través del diari Levante-EMV. A més, enguany celebra l’onzé aniversari i, com l’any passat, els llibres es distribuiran també amb el diari Información d’Alacant, a partir del 3 de juliol.

Es preveu l’assistència a la presentació de tots els organitzadors i patrocinadors –Fundació Bromera, Levante-EMV, Información, Consum, Caixa Popular, Fundació Bancaixa, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, Consell Valencià de Cultura, Universitat d’Alacant­–, així com d’una bona representació dels col·laboradors i d’entitats adherides.

Més de 50 institucions donen suport a la campanya «Llegir en valencià» amb l’objectiu de fomentar la lectura en la nostra llengua. Una campanya que compta amb el suport d’institucions públiques com la Universitat de València, associacions com l’Associació d’Editors del País Valencià i entitats privades com la Sala Russafa o Pollos Planes. Per a la Fundació Bromera és tot un privilegi comptar amb un suport del món econòmic, social i polític valencià tan sòlid per tal que la rellevància social i cultural de la iniciativa continue creixent i, alhora, faça augmentar el nombre de lectors.

La col·lecció «Les nostres cançons»
En l’onzena edició, «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els autors i les autores. Textos d’una gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Teresa Broseta, Isabel Canet, Josep Franco, Carles Cortés, Enric Lluch, Pepa Guardiola, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori. Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: La PanderolaLa xata melindreraEl CabanyalAmparito la filla del mestreLa tararaJa ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serenaSerra de MariolaEl tio Pep se’n va a MuroLa lluna, la pruna i A la voreta del mar.

A més a més, enguany volem donar una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.

El primer llibre, Una casa que fa cantonet, de Teresa Broseta, es repartirà gratuïtament el diumenge 19 de juny amb el diari Levante-EMV. Fins al 24 de juliol, els llibres de la col·lecció es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV cada dissabte i diumenge per només 1 €, a excepció del primer, que es llança de manera gratuïta amb el diari del 19 de juny.

Enguany, igual que les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se a Levante, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.

A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments de Xàbia, Altea, Simat, Algemesí, Sueca i Muro han confirmat també el seu suport a «Llegir en valencià, les nostres cançons».


Si vols més informació, consulta www.llegirenvalencia.org. També pots posar-te en contacte amb la Fundació Bromera (a/ Elena Cívico) a través del telèfon 962 459 704 o de l’adreça elena@fundaciobromera.org.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here