Cañizares: «Els jugadors actuals del València no són tan dolents però tenen moltes distraccions

0
397
Santiago Cañizares
Santiago Cañizares

L’exguardameta internacional concentra a més de dues-centes persones i reflexiona sobre els valors del futbol actual i l’educació en les escoles esportives La Casa de la Cultura de l’Alcúdia es va omplir ahir amb centenars d’afeccionats (molts d’ells xiquets i xiquetes) per a presència la conferència de l’exporter internacional Santiago Cañizares. El jugador que va passar pel Reial Madrid o València i que en l’actualitat exerceix com a periodista esportiu va desvetlar algunes de les claus del seu llibre “Papà, vull ser futbolista”, en el qual s’endinsa en la deficient educació que normalment s’imparteix en les escoles futbolístiques i el contrast entre els valors del futbol actual i els de el deporte rei que ell va viure sobretot durant la seua formació.

Cañizares es va acompanyar en l’estrada del regidor d’Esports de l’Alcúdia, Paco Martínez; del president del COTIF, Eliseu Gómez; i del periodista Pedro Morata. Tots ells, amb anterioritat a l’exposició de l’exporter, van ressaltar la seua trajectòria futbolística i la seua
capacitat analítica, subratllant que es tracta d’un d’aqueixos esportistes que tenen molt més que un do físic. Santiago Cañizares va dir que la formació futbolística en una escola hauria de considerar-se com una activitat més de la infància però que els pares i mares “ho
gestionen de forma diferent perquè ho vinculen ràpidament amb la possible carrera del jugador, amb l’èxit i els diners. És llavors quan apareixen exigències desproporcionades.
Vaig escriure el llibre per a denunciar eixa pressió sobre els xiquets. L’excancerber va desvetlar algunes de les anècdotes que han acompanyat el seu fill Lucas, també porter i actualment en la pedrera del Reial Madrid. “Aprendre dels majors i dedicar-li esforç”, va
defensar com a únic camí a l’èxit. Sobre les pedreres va dir que no es poden valorar pels títols sinó pel nombre de jugadors de l’acadèmia que arriba al primer equip de cada club.
Sobre la situació del València CF en l’actualitat, Cañizares va reflexionar sobre la seua època per a dir que la diferència és que llavors el treball de l’equip en el camp era el reflex de tot l’organigrama del club darrere i que això en l’actualitat no existeix. “El jugador actual del València no és tan dolent com per a quedar dotzens però té moltes distraccions”, va considerar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here