La revisió dels llocs de treball dels funcionaris de Carcaixent serà retroactiva des de gener

7
828
Paco Salom hui a l'alcaldia
Paco Salom hui a l’alcaldia

 

Amparo Lorente presidenta de la Junta de Personal
Amparo Lorente presidenta de la Junta de Personal

L’alcalde Carcaixent, Paco Salom, ha declarat hui que la revisió dels llocs de treball (RLT) que està fent l’actual equip de govern «entraria en vigor des del mes de gener si hi ha acord amb els sindicats», poc després que bona part dels 150 funcionaris es concentraren a la Plaça Major aprofitant la mitja hora de l’esmorçar

Amb la revisió de cada lloc de treball s’establirà el salari base, el complement específic i el complement de destí.

Salom recorda que el govern de Lola Botella va fer «una chapuza» quan va decidir «personalment» incrementar en 180 euros mensuals el salari dels funcionaris basant-se en una «ilegal productivitat que havia caducat l’any 2011».

La primera autoritat local advertix que l’increment salarial sol és legal cas de ser inclòs en el «complement específic» i aventura que el 95% de l’actual plantilla podria cobrar una nòmina semblant a la que cobrava en l’anterior legislatura.

Salom ha reconegut a Riberaexpress «entendre» el malestar dels treballadors, però ha afegit que «per a fer «ilegalitats ja estaven els altres». Però els informes emesos per la Diputació «ens ha donat la raó» arran l’eliminació del complement de productivitat realitzat en juny de l’any passat només constituir el nou govern de Compromís.

Els funcionaris es queixen d’haver perdut un mínim de 2.400 euros anuals amb l’anulació del complement de productivitat que va decidir l’equip de govern del PP. Una administrativa i un oficial conductor de més de 30 anys d’antiguitat apenes cobren uns 1.300 euros mensuals, «una mitjana de 400€ euros menys que la majoria dels funcionanris dels municipis de la comarca» segons els representants de la UGT, Paco Santisteban i Pepe Esteve, que este matí han donat suport als treballadors en la seua protesta.

Les negociacions es troben pràcticament paralitzades en alçar-se el passat dilluns de la negociació els representants en la Junta de Personal de la UGT, CCOO i CGT i quedar tan sols els sindicalistes de l’Stas -Intersindical.

 

7 Comentarios

  1. I on estava el Sr. Salom quan els altres feren eixes «ilegalitats», perque no ho va impedir desde l’oposició i perque mantè eixes «ilegalitats dels altres» a uns quans funcionaris? Crec que eixe es el principal motiu de crispació en la plantilla municipal i tenen tota la raó.

    • perdò… cal tenir en compte si parlem de sou net o brut… si és net, entenc que no és molt, però està en la línia del sector privat

  2. Ana Calatayud, tan lista que eres i tant que t’agrada callar boques, on estaves tu quan al mateix Ajuntament on eres regidora va passar allò?

  3. Fidel jo estava entonces dedicada a la meua empresa, pero sobre tot a la meua filla, entre en política al 2011 quan puc dedicar un poc del meu temps al poble. Els Decrets on s’aprovaren eixes «il.legalitas» son de 2009 i 2010 i no s’aprovaren Pressuposts Municipales fins el 2014, el meu partit UxV, el únic que ho va fer, va presentar al.legacions pero foren desestimades per l’entonces Equip de Govern del PP.

  4. Creo recordar que la señora Calatayud estaba sola en la oposición, y al señor Salom le acompañaban 5 regidores

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here