Joan Ribó «satisfet» a l’Alcúdia per la tasca dels governs del canvi

0
373

alcudia mitin ribo espectadorsAlcudia mitin RibóPaco Sanz aboga per un govern “a la valenciana” per al Estat, que es mire en la Generalitat Valenciana

 

Unes 100 de persones assistiren ahir a l’Alcúdia en un acte que comptà, com a orador principal,amb Joan Ribó i que finalitza en la realització de nombroses preguntes a l’alcalde de València.

 

Pilar Huertas, regidora d’Educació de Compromís, va dir que estem d’aniversari, ja que fa un any es van produir grans canvis als pobles i ciutats del país. Va recordar les alcaldies de Madrid, amb Manuela Carmena, de Barcelona, amb Ada Colau o de València, amb Joan Ribó, com asímbols de canvi. “Als ajuntaments s’han vist canvis que en altres temps eren impensables. Elsgoverns del canvi han obert els ajuntaments al poble”. Va concloure dient que els canvies també s’han produït en les gestions de govern dels pobles i les ciutats. “Esperem i desitgem, que aquests vents comencen a bufar a partir del 26 de juny al govern de tot l’estat”.

 

Paco Sanz, primer tinent d’alcalde, va recordar que a l’Alcúdia, per primera vegada, governava una coalició de partits i va afirmar que l’aposta pel diàleg i la pluralitat era el futur, front al bipartidisme i les majories absolutes, que formaven part del passat. Va explicar que el majorproblema que tenien els valencians, en aquests moments, era el de l’injust finançament, queofega al nostre govern i el deixa sense recursos per a l’educació, la sanitat o els serveis socials. “Us imagineu les coses que podríem fer amb un finançament just, proporcional a la nostra població?” Va defensar la gestió que havia fet Joan Baldoví i la resta de diputats en aquests mesos de negociacions, deixant clar que Compromís va ser la primera força que es va assentar a negociar i l’última que es va alçar de la taula. Finalitzà apostant per un govern estatal per a les persones, plural, d’esquerres i ecologista; que rescate a les persones, que eradique la corrupció, que recupere la democràcia i que pose al centre els interessos dels valencians i valencianes.

 

Joan Ribó va relatar aquest primer any del govern a la ciutat de València, on Compromísgoverna amb el PSOE i València en Comú. Un dels primers objectiu ha sigut la reducció del deute de la ciutat de València i aconseguir el pagament dels proveïdors que ha passat d’un temps d’espera de 60 dies a tan sols 14. L’alcalde de València va defensar una València sostenible en que les ciutats han de ser per a les persones, pel que estaven fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. Igualment es mostrà partidari de fomentar el xicotet comerç, pròxim als barris, davant les grans superfícies.

 

Respecte al sector de la construcció Ribó es mostrà partidari de la rehabilitació d’edificis, així com l’aprofitament dels solars buits amb diverses finalitats. Va defensar l’horta de València, que havia de ser protegida, fomentant l’agricultura ecològica i els horts urbans. Es mostrà partidari de introduir en els menús de les escoles i els hospitals un dia d’aliments ecològics.

 

Respecte al Cabanyal el nou govern de la capital vol recuperar el barri amb la rehabilitació d’habitatges. Finalment va dir que totes les transformacions que s’estaven fent en les ciutats del canvi, necessitaven de l’impuls d’un govern central que reme en la mateixa direcció, per això és important que es pose en marxa un govern “a la valenciana”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here