El Petit Editor presenta en Sueca un llibre de poemes d’Elena Casado

0
479

Presentació del llibre de Poemes d’Elena Casado Pineda, «Primer l’amor… després el masoquisme».

La presentació en Sueca tindrà lloc el proper dissabte 4 de juny a les 19 hores en la Llibreria-Espai cultural «Voltapàgines».

El passat més de setembre de 2015, Elena Casado Pineda va resultar guanyadora del Premi Invers de Poesia de Carcaixent, premi que supossa la publicació del llibre de poemes d’on formaven part els poemes premiats. D’aquesta forma, el passat més d’abril va veure la llum, publicat per l’editorial El Petit Editor, el seu llibre de poemes «Primer l’amor… després el masoquisme».

El llibre es va presentar oficialment el passat 1 de maig en la 51 Fira del Llibre de València (encara que va haver una presentació prèvia en la Fira del Llibre de Cullera). Des d’aleshores el llibre s’ha presentat en diversos espais culturals i llibreries, arribant el proper 4 de juny a Sueca, a la Llibreria-Espai cultural Voltapàgines.

L’autora ha volgut fugir de les típiques presentacions, i després d’una breu introducció, ofereix al públic un espectacle poèticomusical on recita i canta diversos poemes del llibre, acompanyada a la guitarra per Enric Casado, qui és l’autor de la música i, a més a més, son pare.

L’autor del pròleg del llibre, l’escriptor i membre del Consell Valencià de Cultura, Enric Lluch[1], ha escrit de l’autora i del llibre: «Elena té un bagatge de paraules més que suficient per a poder expressar les idees, per poder narrar la realitat que l’envolta o per completar-la amb les gotes de ficció adients per a resultar versemblant. Un parèntesi aclaridor: vaig veure la seua primera obra publicada realitat i ficció quan tenia entre deu i dotze anys. I la primera conseqüència resultant de les línies anteriors: persona amb el cervell ben moblat, sensible, amb un bagatge lingüístic més que suficient. I una primera conclusió: les tres condicions bàsiques per expressar-se poèticament. I un resultat: «Primer, l’amor… després, el masoquisme.» [..] M’imagine que no és la primera vegada que s’engresca a escriure poesia, diguem-ne amb pretensions, perquè es nota que té ofici en allò que ha fet. I el resultat, almenys per a mi, ha estat seriós i convincent. M’ha fet pensat i reflexionar, veure rajos de llum sobre el sentit d’una vida, la seua, i m’ha possibilitat comparar-la amb la meua, tan allunyada en el temps i en la manera d’expressió literària, valorar-la per allò que expressa i sent. Elena ha superar amb escreix allò que se li podia demanar com a poetessa: escriure des del cervell, filtrar al cor i expressar amb paraules suggeridores.»

Elena Casado Pineda és metgessa i està finalitzat l’especialitat d’anestèsia, reanimació i teràpia del dolor en l’hospital Lluís Alcanyís, de Xàtiva. Ha escrit des de molt jove (ja amb 11 anys va guanyar un premi nacional de guió de Disney).

Ha guanyat diversos premis literaris:

  • Varies edicions del Premi Literari Tarongina per a escolars.
  • Primer Premi, modalitat B, del Certamen de Narrativa Infantil Falla Xúquer.
  • Primer Premi en el 23é premi Joan Fuster de poesia.
  • Segona finalista en el XIII premio de relatos breves de Peñíscola.

Ha publicat en diversos llibres:

  • «Una odissea fallera» (Falla Xúquer. 2002)
  • «L’àngel Maurici» (Llibre de festes de Sueca. 2002)
  • «La memòria dels morts» (Revista de La Encarnació. 2005)
  • El relato El museu dels records, en el llibre del XIII «Premio de Relatos Breves “Ciudad de Peñiscola”» (Ediciones Patronato Municipal de Turismo de Peñiscola. 2007)
  • En l’antologia «XYY el cromosoma asesino» (editorial Universo. 2014)

Ha publicat la novel·la juvenil «An-toniet del Bar Galàxia» (editorial Edelvives. 2007).

Enguany, a banda de publicar el llibre de poemes «Primer l’amor… després el masoquisme», ha participat en el llibre col·lectiu «Impostures, Bablablismes i altres koales» (editorial El Petit Editor, 2016), un llibre de relats per a descriure una situació terrible: la guerra, on, sota el pseudònim Llúcia Macià, han escrit entre altres autors: Emili Piera, Núria Cadenes, Manuel Joan i Arinyó, Encarna Sant-Celoni o Rosa Roig.

[1] Enric Lluch i Girbes va nàixer a Algemesí (Ribera Alta) l’1 de gener de 1949. És un escriptor valencià dedicat, bàsicament a la literatura infantil i juvenil, amb més d’un centenar de títols publicats. És llicenciat en Història. Pertany a l’AELC, al PEN Club i és membre de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Guardó d’Or de la Ciutat d’Algemesí en 2010. Membre del Consell Valencià de Cultura des de 2012.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here