Prop de 300 senderistes participaren en la última Ruta Bernardina

0
468

Ruta Bernardina 16El passat dissabte es va celebrar una nova edició de la Ruta Bernardina

Des de l’Ermita de Sant Bernat en Carlet a l’Església de Santa Caterina d’Alzira, es va viure una jornada intensa en la que van participar al voltant de tres-cents  senderistes, uns a peus i altres a cavall o en carruatge, procedents de La Barraca d’Aigües Vives, Carlet, Benimodo, l’Alcúdia, Guadassuar i Alzira.

A les 8’30, després de les paraules de benvinguda de Maria Jose Llácer, presidenta de la confraria de Sant Bernat de Carlet, i de l’alcaldessa d’esta ciutat, Maria Josep Ortega,  partiren tots junts de l’Ermita Carletina, visitant diferents llocs d’interés cultural de les poblacions que integren esta Ruta riberenca que s’ha convertit en una trobada de veïns d’esta comarca. L’alcalde de Benimodo, Francisco Teruel, que va encapçalar la comitiva junt als representants de les altres localitats, va disposar d’un àgape per a l’esmorzar després de l’explicació  que va fer Rafael López en l’Església de l’Immaculada.

En l’Alcúdia l’alcalde, Andreu Salom, després d’un refrigeri, va dirigir unes paraules, seguides d’un poemari dedicat a Sant Bernat i la visita a l’església de Sant Andreu.  En Guadassuar,  ja cap al mig dia, l’alcalde Salvador Montañana va rebre als senderistes mostrant-los llocs de la localitat, com la Plaça de Sant Bernat i les Germanes i l’Església de Sant Vicent Màrtir.

A les dos de la vesprada, arribaren a l’Ermita de Sant Bernat d’Alzira, sent rebuts pel president de la Pontifícia arxiconfraria del Sants Patrons, José Palacios. Després del merescut dinar de germanor facilitat per l’ajuntament  reanudaren la marxa per a fer l’últim tram entre este paratge i la localitat, creuant la llarga comitiva el Xúquer pel Pont de Ferro, per a enllaçar l’avinguda Luís Suñer, la Plaça del Regne, i per  l’avinguda dels Sants Patrons, fins els Casalicis, on l’alcalde Diego Gómez els va rebre i acompanyar fins l’església de Santa Caterina, on es veneren les relíquies dels sants. Allí va felicitar als peregrins i a als demés ajuntaments i la Mancomunitat de la Ribera, que han contribuït en la celebració d’esta 4ª edició de la Ruta Bernardina que, com va dir: s’ha consolidat com una jornada d’encontre de veïns que fan consciència de ser part integrants d’una comarca.

Finalment, el retor Enrique Masiá,  va clausurar l’acte animant-los a continuar amb esta iniciativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here