Alberic consulta als ciutadans com invertir la subvenció de la Diputació

0
411

Alberic AjuntamentAlberic celebra una consulta ciutadana vinculant per a saber en què invertir el PPOS del present any

Els veïns majors de 18 anys tenen del 30 de maig al 6 de juny per a triar entre la inversió en la Muntanyeta, la Glorieta o l’asfaltat dels camins rurals

L’Ajuntament d’Alberic vol aconseguir que la ciutadania de la localitat s’implique en la presa de decisions, sobretot en aquelles que considera importants per al futur de la localitat o en les quals creu que els veïns i veïnes estan completament afectats. En les últimes setmanes, la Regidoria de Cultura ha consultat als joves perquè siguen ells i elles els que dissenyen l’agenda sociocultural juvenil d’Alberic, amb més de cent cinquanta participants i idees que s’adapten a les noves preocupacions o necessitats dels joves.

Ara, la iniciativa s’extrapola a tots els majors de divuit anys (que tinguen la majoria d’edat el 6 de juny de 2016 o abans) empadronats en el municipi per a celebrar una consulta en la qual el consistori demana opinió sobre les inversions de la Diputació de València a Alberic a través del PPOS (el Pla Provincial d’Obres i Serveis). L’equip de govern compost per Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE ha proposat tres opcions per a triar i la consulta serà vinculant sempre que voten més del 10 % dels veïns que tenen dret a participar.

En la papereta constarà la següent pregunta: “A quin d’aquestes tres opcions vol vostè que es destine part de la subvenció dels PPOS 2016 d’Alberic?”. Seguidament es nomenaran les tres opcions escollides per a aquesta consulta: “Opció A: Actuació en La Muntanyeta. Construcció d’una cafeteria, serveis públics, millora i ampliació de la vegetació i espais verds i renovació del parc infantil (Zona Creu Roja)”; “Opció B: Actuació en La Glorieta i renovació de parcs infantils. Remodelació de la Glorieta, major vegetació i renovació de part dels parcs infantils del poble”; i “Opció C: Actuació en el terme municipal. Pavimentació de camins rurals del terme municipal”.

La votació es realitzarà de forma física, en les instal·lacions de l’Ajuntament d’Alberic (Plaça de la Constitució, 24) i les persones que vullguen participar hauran de portar el Document Nacional d’Identitat, el passaport o el permís de circulació. El període de la consulta serà entre els dies 30 de maig i 6 de juny de 2016 i l’horari s’emmarcarà entre les 8:30 i les 14 hores i entre les 17:30 i les 20:30 hores. L’urna estarà custodiada per empleats de l’Ajuntament d’Alberic durant el període de consulta.

En finalitzar aquest horari de consulta, l’urna serà precintada i dipositada en el despatx de secretaria perquè cap persona puga accedir a ella. “És una iniciativa que ha il·lusionat a l’equip de govern perquè visualitza una localitat en la qual creiem, basada en la participació ciutadana i la major transparència en la gestió local. La consulta ha alçat expectació i ara esperem que els veïns i les veïnes acudisquen a votar”, explica l’edil de Govern Obert i Transparència, Josep Puig, qui considera que en el futur arribaran altres votacions dels habitants de la localitat per a decidir assumptes com l’obertura de la piscina.

La consulta tindrà un caràcter vinculant si la participació total és igual o major al 10% de les persones amb dret a vot. El dimarts 7 de juny, a les 14 hores, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic, es realitzarà l’acte públic d’obertura i recompte de paperetes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here