Guadassuar primer poble que s’adherix a la Ruta de l’Aigua per la Sèquia Reial del Xúquer

0
945
Ciclistes junt el Canal Xúquer-Túria / foto: Metrobike
Ciclistes junt el Canal Xúquer-Túria / foto: Metrobike
Guadassuar alcalde S. Montañana
Salvador Montañana alcalde de Guadassuar
La Fesa de Sollana
La Fesa de Sollana
El Cano de Guadassuar
El Cano de Guadassuar

La corporació de Guadassuar ha sigut la primera en adherir-se a la iniciativa de la Sèquia Reial del Xúquer i la Fundació Assut d’aprofitar els 54 km de la via de sevei paral.lela a la sèquia per tal de crear la Ruta de l’Aigua destinada a ciclistes i vianants.

En una moció aprovada el passat dijous, l’Ajuntament d’este municipi riberenc es compromet a facilitar l’adhesió a este projecte a totes les associacions culturals, esportives, ecologistes i cíviques per considerar «com estratègica la seua privilegiada situació geogràfica» i per fer «prioritari» aqueste projecte per tal de propiciar el «desenvolupament mediambiental, cultural, turístic i econòmic».

L’alcalde de Guadassuar Salvador Montañana en declaracions a Riberaexpress ha destacat el «potencial enorme» per a les comarques de la Ribera i l’Horta de la futura ruta, facilitat per «l’escasa pendent» existent  al llarg dels 54 km que separen Antella d’Albal i Beniparrell».

Mig milió d’inversió

Per fer front a este de projecte de tan sols 500.000 euros d’inversió, el consistori solicita el «finançament prioritari» a les Mancomunitats de la Ribera Alta, Baixa i l’Horta Sud, a l’Ajuntament de València, a les Corts Valencianes, a la Diputació de València i al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient i fins i tot a les institucions europees, entre d’altres.

Una escasa inversió davant l’ausència d’expropiacions que requerix la senyalètica i la instal.lació d’algunes passarel.les al llarg del recorregut.

Tres parades en el recorregut

La Ruta de l’Aigua contarà amb tres parades en distintes zones del recorregut; la primera en la Casa del Guarda entre Alberic i Gavarda, la segona en el km 27 en El Cano de Guadassuar i la tercera en la Fesa de Sollana.

Montañana s’ha mostrat partidari que els camions que fins ara circulen en la campanya citrícola, tinguen prohibit el seu trànsit, fet que contribuirà a evitar «el deteriorament de les canonades de pressió de l’aigua» ubicades per davall del vial.

Guadassuar, amb 6 km de llargària, pot ser el terme més important en la futura Ruta de l’Aigua, dona que equival a més del 10% del total del recorregut entre Antella i Albal.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here