Les associacions de l’Alcúdia aproven un innovador reglament d’entitats ciutadanes

0
370

Alcudia Consell entitatsEl plenari de l’Ajuntament del pròxim dimarts donarà el vist-i-plau a la proposta.

El passat dijous l’assamblea de les associacions de l’Alcúdia, on estan representades més de 40 entitats de tots els àmbits, aprovà per unanimitat la proposta de reglament d’entitats ciutadanes, el document base que regula aspectes com ara la distribució d’ajudes i subvencions municipals o la participació en l’elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament.

Tots els col·lectius locals han estat d’acord en establir unes bases detallades per optar a les ajudes que atorga la corporació de manera que els criteris siguen objectius i transparents. Així, quan s’inicie cada exercici les entitats hauran de presentar un balanç d’ingressos i despeses de l’any anterior que inclourà les corresponents factures. També s’acreditaran les activitats que han organitzar o en què han participat i les que es tenen previstes. A partir d’aquestes dades s’establiran les subvencions corresponents a cadascuna.

El reglament també defineix la documentació que les entitats han d’aportar per formar part del consell i, per tant, poder optar a les ajudes municipals. Tal i com afirmà després de l’assemblea de dijous Paco Sanz, regidor responsable de participació i vice-president del consell “l’objectiu és que totes les associacions siguen membres del consell i que totes participen en el procés d’assignació de subvencions i ajudes” i també puntualitza que “les entitats amb convenis singulars amb l’Ajuntament continuaran com fins ara”.

A més a més de la distribució d’ajudes, el consell també tindrà una funció destacada per que fa a l’elaboració dels pressupostos, ja que articularà les distintes propostes per tal d’incorporar-les a la partida d’inversions. També el consell, dins el grup de treball de festes majors i sota la direcció del regidor corresponent, s’encarregarà de l’organització dels distints events en aquells anys en què no hi haja colla de festers.

De cara al plenari del pròxim dimarts, l’Alcalde, Andreu Salom, afegia que “sols queda pendent l’aprovació per part de la corporació d’aquesta proposta de reglament. A banda del recolzament dels grups que integrem l’equip de govern espere també el vot favorable del Partit Popular, perquè, més enllà del que significa una distribució equitativa i transparent de les ajudes públiques, les associacions que integren en el consell són les que, unànimement, han aprovat el reglament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here