Especialistes coincidexen a Alzira que cal «avançar» amb la gestió pública de l’aigua

0
461
Enrique Alpuente, Graciela Ferrer, Josep Bort, Manuel Aldeguer
Enrique Alpuente, Graciela Ferrer, Josep Bort, Manuel Aldeguer

Gestió Publica aiguaAlzira va acollir ahir una jornada sobre la recuperació de la gestió pública de l’aigua en la que participaren expertes, tècnics i responsables d’entitats i administracions polítiques, dins les Jornades de Medi Ambient, Salut i Alimentació organitzades per la regidoria local d’esta àrea.

En la jornada intervingueren el director general de l’Aigual Manuel Aldeguer, el diputat de Medi Ambient Josep Bort, el director de l’Epsar Enrique Alpuente i la diputada autonòmica de Compromís i activista de Xúquer Viu Graciela Ferrer.

Tots coincidiren en assenylara que cal apostar per «una nova cultura de l’aigua», donat que aquest líquid element «és un bé econòmic i patrimonial que cal conservar». A més quedà clar al MUMA que «cal avançar cap a una gestió pública de l’aigua, gestionar per l’interés públic i «ser eficaços».

Aldeguer es mostrà partidari de «reutilitar» l’aigua després de lamentar que «tirm més de 150 milions de m3 a la mar

Ferrer va resaltar que l’aigua cal «gastar-la de manera racional» i canviar el «focus» parlant de com utilitzar l’aigua que «tenim en els ecosistemes».

El regidor de Medi Ambient Pep Carreres considera que «cal revertir la situació perquè l’aigua siga tractada com un valor públic» i es mostrà contrari a la seua privatització donat que «s’utilitza per especular i fer pràctiqeus antidemocràtiques».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here