Dos joves d’Almussafes finalistes en el concurs de la Politècnica «Xicotets grans invents»

0
322

Almussafes inventors finaliAntonio Díaz Crespo i Ricardo Moreno Raga, finalistes en el concurs de la Universitat Politècnica “Xicotets Grans Invents”

 

Van dissenyar, junt amb altres quatre companys de quart de l’ESO de l’EFA de Llombai, el projecte “Simon EFA”

 

Almussafes, a 27 de maig del 2016. Antonio Díaz Crespo i Ricardo Raga Moreno són els dos jóvens d’Almussafes i estudiants de quart de Secundària de l’EFA La Malvesía de Llombai que han creat, junt amb quatre companys de la seua classe, el projecte científic dit “Simon EFA”, amb el que han quedat finalistes en la sexta edició de “Xicotets Grans Invents”, el Concurs de Projectes Científics convocat per la Universitat Politècnica de València.

El seu prototip “Simon EFA” va obtindre el beneplàcit del jurat del concurs PGI el passat dia 4 de maig, després d’analitzar els distints projectes presentats, davall els criteris d’originalitat, creativitat, metodologia científica, dificultat, així com l’aplicabilitat de l’invent, entre altres mèrits.

Tant Ricardo com Antonio se senten orgullosos de la preselecció per part de la UPV del seu treball científic, l’únic realitzat per estudiants de quart de l’ESO, ja que els altres quatre prototips classificats per a la final havien sigut creats per alumnes de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de Catarroja, Godella i València.

“Simon EFA” és tot un repte que s’inicia amb la programació amb Scatch del joc comercial “Simon says” i contínua amb l’aplicació per a mòbils o tablets amb el programa “App inventor” per a la creació d’aplicacions Android, per a finalment concloure amb el muntatge d’un circuit electrònic del joc amb plaques prototip.

 

Els dos inventors, junt amb els seus companys, familiars i tutors van acudir, ahir dijous 26 de maig al saló social de la Casa de l’Alumne de la UPV, on a les 10 del matí es va procedir a la presentació pública dels projectes i verificació del funcionament dels prototips. Després de la deliberació del jurat del certamen, a les 12.30 hores es van entregar els premis de la sexta edició del concurs, que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials i el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica.

 

Encara que finalment no va aconseguir premi, els creadors de “Simon EFA” han sumat un èxit que es veurà reflectit en els seus currículums i que els anima a continuar investigant en el món de la ciència en el futur.

 

 

Maria José Girona Garcerán

Departament de Comunicació

96 178 45 55/ 637549301

e-mail: almussafes_bim@gva.es

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here