Un autobús amb preu reduït facilitarà als veïns d’Almussafes l’accés a l’Hospital d’Alzira

0
246
Signatura del conveni
Signatura del conveni

El Departament de Salut de La Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes possibiliten una nova línia d’autobús a l’Hospital

  • L’Hospital i l’Ajuntament subvencionen conjuntament esta línia, que tindrà un preu reduït per als usuaris de 2 euros, anada i tornada .

 

  • Esta nova línia, que es posa en marxa el proper 1 de juny, cobreix una mancança històrica i possibilita un millor accés als serveis de salut per als ciutadans d’Almussafes.

 

  • L’Hospital de La Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes van adquirir, el passat mes de març, el compromís d’aportar solucions a les mancances de transport públic entre el municipi i el centre hospitalari.

 

El Departament de Salut de La Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes han signat, este matí, un acord de col·laboració amb l’empresa Autobuses Buñol S.L., per a subvencionar conjuntament una nova línia d’autobús que connecte el municipi de la Ribera Baixa amb l’Hospital d’Alzira. Es compleix així amb el compromís adquirit, el darrer mes de març, entre el Departament de Salut i l’Ajuntament d’Almussafes d’aportar una solució a les mancances de transport públic des del municipi d’Almussafes a l’Hospital de La Ribera. En virtut del conveni signat este matí, el Departament de Salut de La Ribera es compromet a subvencionar el 45% del cost de la línia, mentre que l’Ajuntament d’Almussafes subvencionarà el 55% restant. D’esta manera , els usuaris pagaran un preu reduït de 2 euros pel viatge d’anada i tornada al centre hospitalari.

La nova línia, que se suma a les altres dues que Autobuses Buñol ja té al municipi (les de Sollana-Hospital i València-Benifaió), tindrà un recorregut fix amb 8 parades i 1 hora de durada. Així, eixirà a les 10:30 hores des del carrer Salvador Botella d’Almussafes i tindrà parada a Ronda Luis Duart Alabarta, Avinguda d’Algemesí, carrer Major (2 parades); igualment, pararà al centre sanitari integrat de Sueca, a l’Hospital de La Ribera i, finalment, al centre de salut d’Alzira del carrer Hort dels Frares. Des d’este últim punt realitzarà el trajecte de tornada a partir de les 13:15 hores.

Compromís social amb la comarca

El director gerent de La Ribera, Dr. Javier Palau, ha destacat que «el compromís de Ribera Salut amb els ciutadans de la comarca, va més enllà de vetllar per la seua salut, ja que sempre hem donat suport a iniciatives que no són pròpiament de la nostra competència però que demanen els ciutadans de La Ribera ja siga en l’àmbit dels serveis, com en este cas, o amb el patrocini d’events esportius, culturals o socials emblemàtics».

«Esta característica de Ribera Salut», ha afegit el Dr. Palau, «és un valor diferencial i únic de la nostra gestió perquè la nostra organització estiga plenament integrada a la comarca i pròxima a les inquietuds dels seus ciutadans».

Per la seua banda, l’alcalde d’Almussafes, Antonio González, ha afirmat que «hui és un dia històric per al nostre municipi. Este acord de col·laboració soluciona, definitivament, la deficiència que en els últims anys ha afectat a l’itinerari de mobilitat sanitària a Almussafes, que no s’ajustava a la demanda real de la ciutadania». En este sentit, ha afegit que «els pocs viatges i, a més, en franges horàries poc adequades per a ser atès en les consultes sanitàries, havien minvat la capacitat de desplaçament dels alumssafenses, una mancança reiteradament constatada i denunciada per part del mateix Ajuntament i dels usuaris i que vam haver de cobrir, de manera temporal, amb la posada en funcionament d’un servei de taxi que traslladava els veïns a l’Hospital de La Ribera o, excepcionalment, a l’hospital que la Conselleria de Sanitat els havia assignat, via subvenció «.

González ha assenyalat que «res més assumir l’alcaldia vaig iniciar els contactes amb els responsables autonòmics en matèria de Sanitat per articular i tancar un acord definitiu amb l’Hospital de La Ribera que donara resposta a la demanda real de transport de la nostra ciutadania «; un projecte que hui s’ha materialitzat amb el cofinançament del servei entre el Departament de Salut i l’Ajuntament i que començarà a funcionar el proper dimecres, 1 de juny.

Servei entre Almussafes i l’Hospital de La Ribera

 

Itinerari d’Anada
Horari Població Ubicació Parada
1 10:30 Almussafes C/ Salvador Botella nº 34
2 10:31 Almussafes Ronda Luis Duart Alabarta nº 14
3 10:32 Almussafes Avinguda Algemesí nº 12
4 10:33 Almussafes C/ Major nº 40
5 10:34 Almussafes C/ Major nº 160
6 11:00 Sueca Centre de Salut C/ José Maiqués
7 11:22 Alzira Hospital de La Ribera
8 11:32 Alzira Centre de Salut C/ Hort dels Frares

 

 

 

 

 

Itinerari de Tornada
Horari Població Ubicació Parada
1 13:15 Alzira Centre de Salut C/ Hort dels Frares
2 13:30 Alzira Hospital de La Ribera
3 13:51 Sueca Centre de Salut C/ José Maiqués
4 14:14 Almussafes C/ Major nº 161
5 14:15 Almussafes C/ Major nº 39
6 14:16 Almussafes Avinguda Algemesí nº 11
7 14:17 Almussafes Ronda Luis Duart Alabarta nº 14
8 14:18 Almussafes C/ Salvador Botella nº 34

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here