Carlet rebaixarà l’impost de béns immobles a partir de 2017

0
239

L’ajuntament impulsarà una rebaixa del valor cadastral dels immobles urbans en un 8 %.

 

L’Ajuntament de Carlet rebaixarà en un 8 % el valor dels immobles de Carlet a partir de 2017 i ho farà per tal d’adaptar-se al valor actual del mercat. El consistori assumix així la possibilitat plantejada pel Ministeri d’Hisenda de sol·licitar l’actualització dels valors cadastrals dels immobles i aplicar un índex corrector del 0’92 % del seu valor.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, considera prioritari sol·licitar al Ministeri que s’aplique esta mesura correctora a fi que les vivendes i els immobles tinguen un valor cadastral adaptat al seu valor de mercat i pal·liar així els efectes negatius d’haver-se fet una revisió cadastral l’any 2008, en plena bambolla immobiliària, que va provocar un increment del valor cadastral dels immobles, que ara està totalment desfasat respecte el preu del mercat. “Esta situació de valors cadastrals superiors als reals ha suposat una sobrecàrrega fiscal injusta per als veïns durant anys, situació que anirem pal·liant amb aquelles correccions i actualitzacions que permeta la llei”-explica Ortega.

L’aplicació d’esta correcció sobre els immobles influirà de manera positiva en les butxaques dels contribuents. Ortega assegura que “la rebaixa del valor dels immobles afectarà positivament els carletins, perquè suposarà una rebaixa de la contribució per les seues propietats urbanes. També serà beneficiós per a les declaracions de la renda dels ciutadans, així com en les operacions de transmissions, plusvàlues o sol·licitud de beques i ajudes.”

Esta reducció del valor dels immobles és la segona que es fa en dos anys, l’any 2015 ja es va dur a terme la reducció del valor cadastral en un 22 %, ara arriba una segona actualització a fi de que els carletins rebaixen en un 8 % el valor dels seus immobles a partir del 2017. El Ministeri d’Hisenda oferix la possibilitat d’esta actualització cadastral als ajuntaments que complixen una sèrie de requisits, entre ells que el valor cadastraCarlet carrer Ajuntamentl dels immobles, de mitjana, supere el 50 % del valor de mercat.

Esta actualització del valor cadastral que s’aplica ara és més ràpida i econòmica per als veïns i per a l’ajuntament que fer una revisió cadastral tradicional: una revisió cadastral tradicional  implicaria un tràmit que seria com a mínim d’un any i suposaria visitar els immobles, una exposició pública i un període d’al·legacions, etc. En definitiva, apunta M. Josep Ortega, “un tràmit excessivament llarg i costós” per això l’opció que ha pres el govern municipal és aplicar este índex corrector, que serà efectiu ja en la contribució del pròxim any i evitar un sobrecost a les arques públiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here