Alzira contarà amb una Oficina Pública d’atenció a la víctima del delicte

0
282

Jutjat lo Penal ParrillaLa Conselleria de Justícia i l’Ajuntament d’Alzira aposten pel trasllat del jutjat del Penal a l’edifici municipal de la Parrilla

El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, la directora general de Justícia, Maria dels Àngels Garcia Vida, i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, han visitat hui l’edifici de la Parrilla. Acompanyats pel regidor de Serveis Públics i Gestió Urbanística, Fernando Pascual, per Carles Aranda en representació del Col·legi d’Advocats d’Alzira i per tècnics de l’Ajuntament i de Conselleria, han apostat pel trasllat del jutjat del Penal d’Alzira a l’edifici municipal de la Parrilla per «acabar el més prompte possible amb les condicions d’insalubritat i precarietat d’espai que pateixen actualment, tant els propis treballadors como els usuaris i professionals judicials».

Puchades ha agraït «la voluntat de l’Ajuntament d’Alzira per a posar a disposició de la Conselleria de Justícia unes instal·lacions municipals adequades» i ha reconegut que les actuals dependències del jutjat al baix situat a la plaça de la Generalitat «no són dignes ni per als funcionaris judicials ni per a la ciutadania». Cal recordar que des de la seua entrada en funcionament, a principis de 2007, el jutjat del Penal d’Alzira presta servei al partit judicial de la capital de la Ribera Alta i també als partits judicials de Xàtiva i Ontinyent.

Per la seua banda, Diego Gómez ha agraït també “la implicació del secretari autonòmic en esta qüestió i per la seua aposta per una justícia penal de proximitat, més eficaç i coordinada. També el Col·legi d’Advocats d’Alzira ha manifestat reiteradament el manteniment del Jutjat per a evitar els desplaçaments de les víctimes del delicte i tots els que intervenen a un juí a la ciutat de València, buscant així la política de proximitat. Esta és també l’aposta de l’Ajuntament d’Alzira que va aprovar al Ple d’octubre de 2015 per unanimitat que l’esmentat Jutjat puga quedar-se a Alzira. Per eixe motiu des de l’Ajuntament farem les gestions per a posar a disposició de la Conselleria les noves dependències habilitades en l’edifici de la Parrilla.”

Maria dels Àngels Garcia Vidal ha informat a l’alcalde d’Alzira que la Conselleria de Justícia té previst implantar, a partir del pròxim semestre, un nou model d’oficina judicial que afectarà a l’organització i dels jutjats del partit judicial d’Alzira. “Anem a posar les bases per a una organització judicial més flexible, més estandaritzada, més homogènia i també més especialitzada per a garantir la prestació d’un millor servei a la ciutadania i també per millorar els temps d’espera dels ciutadans en els seus procediments judicials”, ha explicat la directora general de Justícia.

El nou model organitzatiu permetrà optimitzar els recursos humans i materials i, alhora, efectuar un ús generalitzat de les noves tecnologies perquè l’administració judicial siga més àgil, funcional i efectiva. El funcionament de la nova oficina judicial es basarà en l’establiment de noves metodologies de treball, la compactació de funcions en serveis comuns, la millora de suport a la funció jurisdiccional, el reforç de mecanismes de direcció i l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació com instrument principal de treball, entre altres.

Oficina pública d’atenció a la víctima del delicte

Per altra banda, Ferran Puchades també ha comunicat a l’alcalde d’Alzira que pròximament es crearà una nova xarxa d’oficines públiques d’atenció a la víctima del delicte, en la qual estarà inclòs el partit judicial d’Alzira. La nova xarxa, que comptarà amb advocats, psicòlegs, treballadors socials i criminòlegs, oferirà informació, assessorament multidisciplinar i atenció jurídica especialitzada a totes les persones que han patit les conseqüències d’un fet delictiu. El projecte de xarxa d’oficines preveu la creació de tres equips principals a les ciutats d’Alacant, Castelló i València i 18 oficines més distribuïdes entre la resta de partits judicials, la qual cosa suposa la reobertura de set de les 14 oficines que van tancar quan es va fer efectiu l’expedient de regulació d’ocupació de la Fundació per a l’Atenció de les Víctimes del Delicte (FAVIDE).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here