Puig es compromet amb Mayor a acabar les obres de la piscina de Cullera

0
363
Ximo Puig i Jordi Mayor ahir en Cullera
Ximo Puig i Jordi Mayor ahir en Cullera

El president del Consell Ximo Puig es compromet amb Jordi Mayor a donar solució a la infraestructura, paralitzada des de 2014

El desbloqueig de la piscina municipal de Cullera està més a prop. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha compromés amb l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, a finalitzar les obres d’esta infraestructura, paralitzades des de juny 2014 per falta de recursos econòmics donat el caràcter megalòman del projecte dissenyat pels anteriors responsables polítics.

El cap del Consell ha fet este anunci en la seua visita a la ciutat ahir, dimarts, amb motiu del I Concurs Nacional de Paella de Cullera, moment que va aprofitar per a indicar que «molt prompte» es donarà una solució. «Des que el primer dia l’alcalde va prendre possessió hem estat parlant per a desbloquejar-ho i ha sigut molt difícil perquè les coses es van fer molt mal», va ressaltar Puig en referència a la gestió de l’anterior govern local i autonòmic del Partit Popular.

El president va afegir que «uns han parlat i uns altres hem actuat». En eixe sentit, cal destacar que en l’entrevista que van mantindre l’alcalde i el president la passada setmana en el Palau de la Generalitat, van tornar a despatxar sobre problemàtica per a trobar una eixida.

Va ser l’última de les moltes reunions que el govern municipal ha mantingut dins de les diverses gestions realitzades amb les autoritats autonòmiques per a aconseguir el desbloqueig d’esta instal·lació esportiva.

Mayor ha agraït el compromís expressat pel Molt Honorable i ha destacat que «a poc a poc estem treballant per a desfer els ‘embolics’ que uns altres van deixar».

Cost de 3 milions

El cost de finalització de les obres s’ha xifrat en tres milions d’euros, d’acord amb l’informe sol·licitat pel nou executiu a l’arquitecte del projecte. Concretament, el document calcula en 3.066.923 els diners necessaris per a acabar tots els treballs. El govern municipal ja va qualificar «d’escandalosa» eixa quantia que l’anterior equip de govern del PP defensava que era molt menor.

L’informe de l’arquitecte detalla fil per randa tot el que queda per acabar de la piscina. D’una banda, falta completar la fase 1 contractada i a més hi ha un modificat de projecte tramitat pel consistori i la conselleria pendent d’aprovació oficial i contractació de l’execució de l’obra.

A part, falta per iniciar la fase 2 i el condicionament de la parcel·la exterior — a més d’altres extres sol·licitats. El cost estimat d’açò és de 2.509.503 euros. La part pendent del projecte contractat de la fase 1 puja a 557.419 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here