La taronja i el modernisme de Carcaixent este diumenge en Entre Comarques

0
292
Magatzem de Ribera
Magatzem de Ribera

Els rellotges de sol d’Otos, els miradors de Beniatjar i els lligams entre la cultura de la taronja i modernisme a Carcaixent; les propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana

ENTRE COMARQUES 2016 et convida a descobrir aquest cap de setmana alguns dels racons més atractius de la Ribera Alta i la Vall d’Albaida.

El pròxim dissabte 28 de maig el programa comarcal de rutes guiades ens proposa conèixer Otos, el poble dels rellotges de sol, i delectar-se, després, amb el conjunt urbà de Beniatjar i els paisatges que l’envolten, que contemplarem des del seu mirador escènic.

Diumenge 29 la proposta turística i cultural es trasllada a Carcaixent, on coneixerem en profunditat la cultura de la taronja al municipi i com s’ha projectat aquesta indústria en la història del poble i els seus carrers i edificis, especialment a través del modernisme.

Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure’s a: http://bit.ly/1Qw6ofA

Les rutes tenen un cost de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.

 

PROGRAMA ENTRE COMARQUES 28 i 29 MAIG

 

DISSABTE 28: OTOS i BENIATJAR

Matí  a les 10:30h >Otos

El dissabte es realitzarà la ruta: ‘Otos, el poble dels rellotges de sol’, on es visitaran tots els rellotges de sol del municipi, el palau del marqués de Sant Josep i la col·lecció permanent de pintura d’Antoni Miró. La ruta finalitzarà en un refrigeri per als participants.

 Vesprada a les 16:30 > Beniatjar

Realitzarem un volteta pel nucli antic, el mirador del barranquet, pujarem al Calvari, i veure l’església i la cooperativa.

 
DIUMENGE 29: CARCAIXENT (Matí i vesprada)

Matí  a les 10:30h >Carcaixent

Ruta ‘La cultura de la Taronja a Carcaixent’

La Taronja i la seua expansió a principis del segle XX va promoure una millora en la ciutat de Carcaixent, una millora en els aspectes culturals, econòmics, socials i polítics que ens va llegar un patrimoni importantíssim i únic, lligat a l’art imperant en aquell moment, el modernisme. 

En esta ruta coneixerem el desenvolupament de Carcaixent i els lligams entre el modernisme  i la taronja a principis del segle XX.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here