Josep Piera inaugurarà la Fira Modernista de Carcaixent amb un espectacle poètic

0
360

Fira Modernista espectacle inaugJosep Piera inaugurarà la Fira Modernista amb un espectacle poètic dedicat al paisatge dels Horts de Tarongers

 

Es tracta d’una producció exclusiva de l’Ajuntament de Carcaixent que que combinarà paraula, música i imatge

Les persones que s’acosten el proper dia 10 de juny a Carcaixent podran gaudir d’un espectacle únic que combinarà paraula, música i imatge per tal de retre homenatge al paisatge dels horts de tarongers que té a Carcaixent la seua màxima expressió. L’acte forma part de la programació d’activitats en commemoració del centenari de la concessió del títol de Ciutat a Carcaixent i com serà l’acte inaugural de la Fira Modernista.

En aquesta ocasió, el poeta Josep Piera ha preparat una selecció de poemes de fa un segle, d’autors que van des de Teodor Lorente (mort el 1911) fins a Miquel Duran de València (mort el 1947), que parlen del paisatge natural i humà de l’època. Els recitarà en col•laboració amb Isabel Garcia Canet. L’antologia ha buscat una lectura innovadora i una posada en valor d’aquells textos, quan el paisatge era la font principal de riquesa d’una societat que se sabia moderna i innovadora. A més, aquells poemes clàssics dialogaran amb els de Robert Cortell, Maria Calvo, Salvador Lauder, Laia Fontana i Joana Navarro, que s’acosten al paisatge des d’uns altres plantejaments actuals. Tot això anirà acompanyat per la guitarra de Miquel Pérez Perelló, que ens transportarà als corrents musicals de l’època. Com a complement visual de l’espectacle es projectaran imatges de l’època així com iconografia pròpia del món taronger.

En paraules de Josep Piera: “El públic es trobarà un concert sonor i visual que els permetrà viatjar, somiar, viure o reviure, evocar, sentir, aquest univers que simbolitza el taronger i la taronja com a símbols de l’alegria de viure el jardí-hort, i d’entendre’l com un cant a la vida, com l’expressió d’un voler permanent i d’una fidelitat íntima i estètica, cap al món pròxim, del que venim com a persones i com a poble. Una bella manera de vindicar la llengua com a expressió artística, com a part del nostre paisatge cultural i vital. Perquè el paisatge hortícola nostre té paraules, té sons, té imatges: és una cultura viva. Dit això amb senzillesa i noblesa, com som els valencians.”

L’espectacle tindrà lloc el divendres 10 de juny a les 22.30 hores al carrer Julià Ribera de Carcaixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here