L’Ajuntament de l’Alcúdia presenta el nou cos de la Guarderia Rural

0
465

alcudia Guarderia ruralAgents de la Policia Local, a la qual estarà adscrit el nou servei, seran els encarregats de la vigilància del terme municipal.

Amb la intenció de pal·liar la mancança de vigilància en vast territori agrícola del terme municipal, les regidories de Seguretat Ciutadana i d’Agricultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia han acordat la creació d’un cos de guardes rurals, format per agents de la Policia Local amb formació i coneixements específics i dotat amb els recursos materials adients per tractar de maximitzar la seua eficiència.

Tal i com han assenyalat des de l’Ajuntament, la desaparició per qüestions legals ja fa més d’una dècada dels antics serveis de guarderia rural comportà una sensible disminució de la vigilància de les àrees agrícoles. En el cas de l’Alcúdia, la corporació intentà pal·liar aquesta situació amb l’establiment de patrulles específiques i puntuals de la Policia Local i també amb acords de col·laboració amb la Guàrdia Civil en determinats moments de l’any, com ara a l’hora de protegir collites de productes concrets o, com s’ha fet recentment, per protegir el planter de caqui.

Però, tal i com ha manifestat l’Alcalde Andreu Salom durant la presentació del nou cos “els serveis de vigilància rural no sols consisteixen en pal·liar o previndre robatoris. Hi ha molts i diversos àmbits on cal tindre especial cura, aspectes com el medi ambient, les construccions disseminades, el control de l’estat de camins i instal·lacions, etc.”.

Pasqual Ortega, regidor d’agricultura, ha afegit en el mateix acte “que no sols es tracta de vigilar sinó també d’assessorar, perquè els agents són l’extensió dels serveis municipals en l’àmbit agrícola i els seus informes són la base de les posteriors decisions del Consell Local Agrari, l’organisme mediador en qualsevol conflicte que plantegen els llauradors”.

Segons s’ha assenyalat des de l’Ajuntament, una de les primeres tasques dels agents de la nova patrulla rural serà l’el·laboració del mapa de collites i productes agrícoles del terme, el qual permetrà el disseny dels protocols d’actuació per previndre robatoris d’una manera més eficient i en els moments més delicats. En aquest aspecte, tal i com han recordat l’alcalde i el regidor, la col·laboració amb la Guàrdia Civil ha estat estreta i molt efectiva al llarg dels últims anys, cosa que ha permés una significativa reducció dels incidents en el terme.

Igualment una de les tasques d’aquesta patrulla serà la de preservació del medi ambient, tant dels paratges naturals del terme com d’evitar l’abocament de qualsevol tipus de residus.

La Patrulla de Guarderia Rural estarà operativa de manera ininterrompuda a partir del dilluns 23 de maig. Qualsevol llaurador que necessite contactar amb les patrulles rurals pot adreçar-se a les oficines de la Policia Local, on tindran la base operativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here