40 restaurants oferiran Paella de Cullera en les seues cartes a partir del dimecres

0
456
La paella de Cullera
La paella de Cullera

El jurat del I Concurs Nacional es completa amb el xef Estrella Michelín Miguel Barrera i el gastrònom d’El País Alfredo Argilés

La implicació del sector hostaler cullerenc en el nou projecte turístic i gastronòmic de la ciutat és màxima. Al voltant de 40 restaurants oferiran en les seues cartes la Paella de Cullera a partir del pròxim dimecres 25 de maig, el plat patentat per l’ajuntament i que s’elabora amb productes de quilòmetre zero de la llotja i els camps de Cullera.

Els restaurants adherits ja han rebut l’acreditació del consistori amb la qual se certifica que oferixen la recepta original. L’alcalde, Jordi Mayor, i el regidor de Turisme, Javier Cantos, els han fet lliurament dels segells corresponents, que es posaran en les anses de cada paella que se servisca. Així mateix, se’ls han facilitat distintius amb els quals identificaran els seus locals perquè els clients sàpien que oferixen Paella de Cullera.

Els locals acreditats són Els Martinets, Bar Restaurant Caçadors, Club Social Bahia Park, Casa Ramón, Voramar, Los Olivos, Veracruz, El Rincón del Faro, Arrosiko, Atàntida Pizzes i menjars, La Goleta, Restaurant Arrosseria l’Illa, Casa Nostra Peque, Atlàntida, Hotel Cullera Holiday, Restaurant Florazar, Restaurant Tok Tok, Restaurant Ricardo, Restaurant d’Or, Club de Tennis de Cullera, La Mar Salà, Hotel Santa Marta, Restaurant Benavent, Mar d’Or Restaurant, l’Alegre, Casa Salvador, Javimar, Restaurant El Port, Restaurant Hotel Sicania, El Blanco, Casa de Mar, Restaurant Fede, El Tofol, Gran Via, El Dorado i la Casona Racó de Cullera.

La llista, no obstant açò, seguix oberta perquè tots aquells establiments hostalers que ho desitgen puguen seguir inscrivint-se. «La il·lusió amb la qual els hostalers estan acollint el projecte és la millor garantia», destaca Mayor, qui assenyala que «l’èxit es materialitzarà quan un visitant vinga a la nostra ciutat, s’assega en un restaurant i demane una paella de Cullera».

Jurat de prestigi

El jurat del I Concurs Nacional de Paella de Cullera, que se celebra el dimarts, ha afegit dos noms de prestigi més a l’elenc de personalitats que tindran la responsabilitat de dictaminar quina és la millor paella autòctona. Es tracta del xef Miguel Barrera de Cal Paradís (la Vall d’Alba), qui compta amb una Estrella Michelín i el crític gastronòmic d’El País, Alfredo Argilés.

La resta de la terna d’experts es completa amb Javier Andrés, Pedro José García Mocholí, Evarist Miralles, Quique Dacosta, Paco Torreblanca, José María García, Susi Díaz, Santos Ruiz Álvarez, Quique Barella, Javier González, Manuel Alonso Fominaya, Joan Lagardera i Juan Antonio Calabuig.

La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s’emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera del nou govern municipal. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, busca fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.

La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; moll; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pimentó dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar seran de la llotja de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here