El Cotif 2016 completa el seu cartell amb Costa Rica i Mauritània

0
373
Mauritània
Mauritània

El torneig de futbol de l’Alcúdia comptarà amb la presència de deu seleccions internacionals de quatre continents
El Torneig Internacional de Futbol Sub-20 de l’Alcúdia, el conegut mundialment com COTIF, ja compta amb el seu cartell d’equips definitiu. El campionat que se celebra des de fa més de trenta anys en la Ciutat Esportiva Els Arcs de la ciutat riberenca comptarà enguany amb deu seleccions internacionals després de la incorporació dels combinats de Costa Rica i Mauritània.

Així, se sumen a les seleccions nacionals d’Espanya, Argentina, Estats Units d’Amèrica, Mèxic, el Marroc, Veneçuela, Catar i Bahréin en un campionat que es disputarà entre el 24 de juliol i el 4 d’agost de 2016. Costa Rica compta amb la selecció més premiada de Centreamèrica per tenir la major quantitat de títols centreamericans guanyats, amb huit de la UNCAF i set de la seua precursora, la Copa CCCF. Després de la seua excel·lent participació en el Mundial de Brasil 2014, es va posicionar entre les quinze millors seleccions de futbol del món, ocupant el seu millor lloc fins avui en el Rànquing FIFA en el lloc 13°.

Els coneguts com Ticos van aconseguir la millor participació de la seua història, aconseguint els quarts de final i només sent eliminats per Holanda en el torn de penals, retirant-se, a més, del Mundial com a invictes. Els costarricenses van guanyar el premi al jugador més valuós del partit en les cinc trobades que van disputar en la Copa Mundial de Brasil. Tres d’aquests trofeus van ser adjudicat al seu destacat porter Keylor Navas, que poc després va fitxar pel Reial Madrid i enguany ha completat una de les seues millors campanyes a les ordres primer de Rafa Benítez i sobretot després amb Zinedine Zidane en la banqueta.
Per la seua banda, Mauritània ja és una veterana del COTIF després de les seues últimes compareixences en les quals ha mostrat un futbol amb considerable projecció i amb jugadors que poden ser futurs estels del balompeu mundial. Sense anar més lluny, Aly Abeid i Hassem El Ide van ser incorporats pel Llevant després del seu pas pel torneig de l’Alcúdia i avui són part integrant de la seua pedrera.
Mauritània i Costa Rica se sumen a Espanya, Argentina, Estats Units d’Amèrica, Mèxic, el Marroc, Veneçuela, Catar i Bahréin en el COTIF 2016.

El comitè organitzador ja compta amb els grups definits, que formaran Espanya, Estats Units, Bahréin, Veneçuela i Mauritània en l’A i Argentina, Mèxic, Catar, Costa Rica i el Marroc en el B. Per tant cada grup tindrà representants europeus, centreamericans, sud-americans, asiàtics i africans. La federació argentina ja ha confirmat que el seleccionador del seu combinat serà Julio Jorge Olarticoechea àlies El Basc, que va ser campió del món amb la albiceleste en el Mundial de Mèxic de 1986 i va assistir a més a les cites de 1982 a Espanya i 1990 a Itàlia. Va tenir una trajectòria esportiva àmplia que es va allargar més de vint anys, formant part d’esquadres com Racing Club, River Plate, Boca Junior, Nantes o Argentins Juniors.
La presentació del campionat internacional de l’Alcúdia se celebrarà el pròxim 15 de juliol a partir de les 22 hores en la ciutat esportiva de la localitat valenciana, mentre la cerimònia inaugural està prevista per al 24 de juliol a les 20 hores.

Pren forma el campionat femení
El campionat femení segueix expandint el seu prestigi. El comitè organitzador del COTIF ja ha confirmat cinc dels sis equips que formaran part del torneig. Els conjunts espanyols seran aquesta vegada l’Español i el Betis, mentre entre les seleccions internacionals ja estan confirmades Veneçuela, Kenya i Mèxic. La final d’aquest campionat se celebrarà el dijous 4 d’agost a les 20:30 hores, just abans del partit definitiu del campionat Sub-20 masculí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here