Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent han lliurat hui els guardons de la XXI edició

0
458
Els guardonats de les respectives modalitats
Els guardonats de les respectives modalitats

El certamen continua amb bona salut després de més de dues dècades

 

Aquest dijous, 19 de maig, s’ha donat a conéixer el veredicte dels XXI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari que demostra el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent amb el foment de la lectura i l’escriptura entre els joves, una aposta que el consistori carcaixentí manté ferma. Un any més, aquesta convocatòria ha estat adreçada a tots els joves que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 18 anys.

A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons,Paco Salom Salom, alcalde de Carcaixent, Lourdes Castelló Cogollos, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor d’Edicions Bromera. A més, ha tancat el lliurament l’actuació de la soprano Empar Llàcer i el trio de corda Assai.

En aquesta edició, han presentat els seus escrits al voltant de quaranta joves de procedència ben diversa. I és que més enllà de pobles de la Ribera del Xúquer, la popularitat del certament arriba també a localitats com ara Almassora, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Benissa, Mutxamel, el Campello, Burjassot, la Pobla de Vallbona i València.

Entre tots aquests joves escriptors, els guardonats han estat els següents:

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:

1r Premi:
El viatge, de Marta Hernández Parra, alumna de 3r d’ESO del Col·legi Ave Maria de Carcaixent (València).

2n Premi:
Vint-i-cinc Ena (25-N), de Meritxell Micó Frau, alumna de 2n de batxillerat de l’IES Vila-roja d’Almassora (Castelló).

Finalista:
El seté manament, de Miguel Ángel Requena Mora, alumne de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera (València).

Premis de Poesia Arminyana i Canut:

1r Premi:
Senzilleses (para’t a veure-les), de Lídia Santacreu Ferrà, alumna de batxillerat de l’IES Josep Iborra de Benissa (Alacant).

2n Premi:
Esglais a trenc d’alba, de Ferran Antequera Beltan[U1] , alumne de l’IES La Vereda, de la Pobla de Vallbona (València).

Finalista:
D(E), de Rosa Vidal Millán, alumna de 3r d’ESO del Col·legi Ave Maria de Carcaixent (València).

En els treballs guardonats trobem un viatge en pastera camuflat com una intrèpida aventura, una reflexió sobre la futilesa de la vida, una oda a la joia de viure, a més de l’enyorança de l’amor perdut i una denúncia del maltractament.

Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; el guanyador del segon premi, 200 €, i el finalista rebrà un lot de llibres valorat en 150 €. Els sis textos seleccionats enguany (tres de narrativa i tres de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», al gener del 2018, juntament amb els textos guardonats en els XXII Premis Literaris Ciutat de Carcaixent.

El jurat ha estat presidit per Lourdes Castelló Cogollos, regidora d’Educació i Cultura, i el componien els professors de valencià Empar Bria i Pelufo, Moisés Morales Alandete, Juan José Orquín Garcia i Rafael Pla Gregori; l’escriptor Josep Millo; Enric Salom, com a representant d’Edicions Bromera, i els bibliotecaris Francisco Javier Martí Gilabert i Lola Garcia Hinarejos, que actuava com a secretària.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here