Carlet recupera restes arqueològiques que poden ser de l’antiga esglèsia de la ciutat

0
512

carlet antiga esglèsiaLa ciutat projecta crear un museu etnològic en una part de l’Estació de tren

Les obres de millora de l’accés al cementeri municipal han deixat al descobert diversos carreus treballats que podrien haver format part de l’antiga església de Carlet derruïda durant de la Guerra Civil. A hores d’ara, l’Ajuntament ha encomanat la presència d’un arqueòleg per a la documentació actual de les pedres, la seua posterior extracció i catalogació.

Entre les restes trobades destaquen diversos carreus amb una motllura superior i també possibles marques de picapedrer. A més, durant els treballs de renovació de la vorera de l’exterior del cementeri han aparegut fragments de figuretes, creus i inscripcions de tombes. El treball arqueològic tractarà d’esbrinar l’origen d’estes restes i portarà a terme la seua catalogació, tot i que la primera hipòtesi baralla la possibilitat que els carreus podrien pertànyer a l’antiga església que s’ubicava a l’actual plaça Major i que posteriorment s’utilitzaren com a material de pavimentació quan es va fer l’última renovació dels accessos al cementeri.

La possibilitat de recuperar una part de la història local ha animat el govern carletí a dotar fons per tal que es faça esta catalogació i la futura exposició de les peces trobades. Precisament, un dels objectius del govern carletí és crear un museu etnològic de la ciutat, que puga acollir estes peces i altres mostres de la història, les tradicions, usos i costums dels carletins i carletines. D’esta manera, segons explica l’alcaldessa M. Josep Ortega,  “es vol iniciar la recuperació d’una part de la història carletina que ha quedat sepultada sota terra” i encetar un projecte que resumisca la història de la ciutat amb la creació del Museu Etnològic. Justament, esta iniciativa forma part d’un conjunt de propostes que tindran el seu punt de partida enguany, per tal de celebrar el 90 aniversari de Carlet com a ciutat. Un títol que se li va concedir per Reial Decret el 9 d’agost del 1926.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here