Els menut de les Escoles Esportives de Carcaixent reben informació de Primers Auxilis

0
204

carcaixent escol publica 6Per a este dissabte esta prevista l’activitat “El Tercer temps”, una iniciativa per fomentar la convivència entre els esportistes i els seus pares

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Carcaixent ha preparat diversos cursos tranversals orientats a la formació de les xiquetes i xiquets de les Escoles Esportives. Durant esta setmana està impartint-se un taller de primers auxilis per als xiquets entre 8 i 13 anys, acompanyats pels seus monitors, on estan aprenent nocions bàsiques de primers auxilis durant la pràctica esportiva. Algunes de les tècniques que estan aprenent són: l’ús bàsic del desfibril·lador semiautomàtic, la RCP bàsica, la maniobra de Heimlich, PAS, i la posició lateral de seguretat. Este taller està impartint-se durant esta setmana de 17h a 20h al Magatzem de Ribera. El taller està impartint-lo l’empresa de serveis mèdics conveniada amb l’Ajuntament de Carcaixent, Algemèdics SLU.

A més, durant la primera quinzena de maig, es va dur a terme el taller d’alimentació saludable, on els xiquets de 3 a 7 anys van aprendre com alimentar-se adequadament mitjançant xarrades i jocs en els quals s’explicava de manera lúdica quin tipus d’aliments són els més adequats en cada moment del dia, amb quina freqüència setmanal s’han de menjar i quina diferència hi ha entre aliments saludables i menys saludables.

Vicent Albelda, regidor d’esports de l’Ajuntament de Carcaixent, ha explicat que l’objectiu de la seua àrea és  promocionar una pràctica esportiva més educativa, més sana i més neta, “i açò s’ha de treballar des de tots els àmbits de la quotidianitat dels més menuts per per tal d’introduir-los en tot allò de positiu que pot aportar l’esport a la seua salut i educació”.

En esta línia, mitjançant la Campanya Carcaixent Juga Net, este dissabte 21 de maig es durà a terme l’activitat ‘El tercer temps’. Una tradició britànica lligada al rugbi gràcies a la qual, després de finalitzar el partit (de dos temps), els contrincants es troben per a compartir el dinar i parlar de l’enfrontament com a excusa per a confraternitzar i suavitzar els ressentiments que puguen haver sorgit. D’esta manera,  des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Carcaixent han convidat a  tots els pares i mares dels alumnes de l’Escola de Futbol Sala a organitzar un esmorzar després de cada partit a la zona esportiva FEVE en companyia de l’equip contrari. Qui vulga assistir solament haurà de portar el menjar, la beguda i les taules i cadires seran facilitades per l’Àrea d’Esports.

Segons Vicent Albelda, “el terme «tercer temps» evidencia que el joc no acaba amb l’eventual victòria o derrota d’alguns dels equips, sinó amb la companyia i la diversió en un grup de xiquets/xiquetes que durant els dos temps anteriors han estat competint”. D’esta manera, com ha explicat el regidor d’esports “pretenem que el fi en el futbol sala escolar, i de qualsevol esport, no siga únicament la victòria, sinó la companyia, gaudir de l’esport i poder fer noves amistats”.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here