La UV projecta una «gran» Universitat de Primavera per a Alzira i la Ribera Alta

1
517
La Univesitat de Primavera s'ha presentat hui a IDEA
La Univesitat de Primavera s’ha presentat hui a IDEA
IMG_1332
El Vicerector de la Universitat en el centre

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira (Ribera Alta), amb la col·laboració de Caixa Popular, organitzen aquest certamen que s’oferirà de forma gratuïta a professionals, estudiants i ciutadans d’Alzira. Durant els dies 18, 19, 24, 25 i 26 de maig, docents de la Universitat impartiran conferències sobre aigua i economia, emprenedoria i cooperativisme.

El Vicerector Jorge Hermosilla ha mostrat hui a IDEA el seu «compromís i implicació» per fer una «gran» Universitat de Pruimavera (UPA) a Alzira i la Ribera Alta, per lo que ha assegurat que esta primera edició gaudirà de «continuitat», amb un model semblant al de la Universitat d’Estiu de Gandia que ha arribat ja a les 33 edicions. A més la UPA d’Alzira impartirà els cursos de forma gratuïta, gràcies a la col.laboració de la Caixa Popular.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA (Agència de Desenvolupament Local d’Alzira), amb el suport de Caixa Popular, posen demà dimecres en marxa la primera edició de la ‘Universitat de Primavera d’Alzira’ (UPA), sota el títol ‘L’economia comarcal: entre la continuïtat i el desenvolupament sostenible’. El vicerector Jorge Hermosilla; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el director de Negoci i Màrqueting de Caixa Popular, José Mª Company; el director de l’oficia de Caixa Popular a Alzira, Josep Llopis; i Emilio Barba, cap d’Iniciatives del Vicerectorat i coordinador de la ‘UPA’, han presentart hui, en IDEA,  la programació dels tres cursos.

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez, ha expresat l’aposta decidida feta per l’equip de govern de «reprendre la relació amb la nostra Universitat, establient lìnies de cooperació, formació i d’activitats educatives no formals». Gómez ha ficat com exemples les conferències que s’han impartit en el projecte Unisocietat, el treball conjunt entre l’ajuntament i la Universitat per al futur Llibre de la Història d’Alzira i ara la UPA que permetrà «transferir coneiximents a tots els ciutadans» que convertix Alzira en «motor comarcal» i que suposa «un punt de trobada entre docents, professionals i ciutadans d’Alzira i la comarca».

Mentre Ivan Martinez s’ha mostrat «satisfet» per la resposta d’Alzira a esta primera edició de la UPA en superar els 40 inscrits 24 hores abans de l’inici dels cursos.

Les sessions formatives de la ‘UPA’ se celebraran els dies 18, 19, 24, 25 i 26 de maig en horari de 15:30 a 20:00 hores, en el MUMA (Museu Municipal d’Alzira). Els cursos formatius que s’impartiran durant les 5 jornades compten amb la participació d’especialistes de la Universitat de València vinculats a la Facultat d’Economia i dels Instituts Universitaris d’Economia Social i Cooperativa, i el de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

Els dies 18 i 19 de maig, s’oferirà el mòdul ‘Aigua i economia: l’oportunitat dels recursos naturals’. Els docents Antonio Camacho (Departament de Microbiologia i Ecologia. UV) i Francesc Hernández (Departament d’Estructura Econòmica. UV) seran els encarregats d’impartir aquest curs centrat en l’aigua com a factor essencial de desenvolupament socioeconòmic. Camacho és doctor en Ciències Biològiques i professor titular en la Facultat de Biologia de la UV, mentre que desenvolupa les seues recerques en l’Institut Cavanilles com a especialista en ecologia funcional de llacs i aiguamolls. Hernández és professor titular en la Facultat d’Economia i dirigeix el Grup d’Investigació ‘Economia de l’Aigua’ (GEA), especialitzat en la gestió de recursos hídrics.

El dimarts 24 de maig, se celebrarà el curs ‘Emprèn avui: aspectes claus’, que estarà a càrrec d’Isidre March (Departament de Direcció d’empreses ‘Juan José Renau Piqueras’. UV). March és catedràtic en la Universitat de València en l’àrea de l’organització d’empreses, i dirigeix el Màster en Creació i Gestió d’empreses Innovadores que s’imparteix en la facultat d’Economia. Els assistents a aquest mòdul podran descobrir estratègies i reptes de l’emprenedoria, així com les tendències i oportunitats de negoci i les habilitats essencials d’un emprenedor.

Les sessions del 25 i 26 de maig es dedicaran a ‘l’economia social, cooperativisme i territori’, un seminari que desenvoluparan professors adscrits a l’Institut Universitari de Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria: María José Vañó (Departament Dret Mercantil ‘Manuel Broseta Pont’. UV), Pilar Alguacil (Departament Dret Financer i Història del Dret. UV) i Rafael Chaves (Departament Economia Aplicada. UV). El professor Chaves obrirà aquest mòdul, el dimecres 25 a les 15:30 hores, amb una xarrada titulada ‘Les cooperatives com a entitats de l’economia social: Impacte en l’entorn local’; després d’ell, la professora Vañó explicarà els aspectes legals de la constitució i funcionament de les cooperatives. El dijous 26, María José Vañó reprendrà la sessió amb un cas pràctic i, a continuació, Pilar Alguacil tractarà el règim fiscal de les cooperatives.

Aquesta primera edició de la Universitat de Primavera d’Alzira és fruit del conveni signat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb l’ajuntament d’Alzira. De la mateixa manera, es compta amb la col·laboració de la Càtedra ‘Cooperativa Caixa Popular del Desenvolupament Territorial i Economia Social Valencians’. L’objectiu de la UV amb aquesta línia estratègica de cooperació institucional és projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, fomentar la presència i implicació de la UV en les comarques valencianes i transferir formació, recerca i coneixements més enllà de les aules universitàries, en una Universitat de Primavera gratuïta i accessible als veïns d’Alzira i la comarca de la Ribera Alta.

1 Comentario

  1. Es una iniciativa exel·lent, la conec per haver participat en la de Gandia i ja era hora que ha Alzira tinguesim un referent d’aquest tipus. Enhorabona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here