La paella valenciana de Sueca s’afiança al Japó

0
391

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca torna per tercer any consecutiu al país nipó

El nom de Sueca ressoConcurs Paella Japó semisna fort ja al Japó. El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha celebrat este cap de setmana la tercera semifinal consecutiva al país nipó amb un èxit de participació i afluència sense precedents.

La semifinal internacional del certamen, que s’ha celebrat a les instal·lacions del Toyosu Park, a la ciutat de Tòquio, ha reunit milers de persones que han fet llargues cues per tastar el plat més famós de la nostra gastronomia i ha generat molt d’interés entre els mitjans de comunicació japonesos, molts dels quals s’han fet ressò d’este esdeveniment gastronòmic celebrat fora de les nostres fronteres.

Esta tercera edició de la semifinal japonesa ha estat la més nombrosa de quantes s’han celebrat al país. Un total de vint restaurants japonesos, dos més encara que l’any passat, han competit pel títol de la millor paella valenciana elaborada al Japó, tot respectant sempre els ingredients i la recepta oficial del plat protagonista del nostre certamen.

El jurat, presidit pel coordinador del Concurs Internacional, Jesús Melero, i format per experts gastronòmics japonesos i valencians, ha assegurat que esta ha estat una semifinal molt competida i amb un alt nivell de restauració. El veredicte finalment ha donat el primer lloc del palmarés al restaurant El Chateo Guinza, qui va resultar segon en l’edició de l’any anterior i el segon i tercer lloc han sigut per al Bar Visca Tokio i Anokado Restaurante, respectivament, tots tres de la ciutat de Tòquio.

Com en la resta de les semifinals internacionals celebrades arreu del món, el premi dels tres guardonats significa un passaport directe a la final de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que es celebrarà el pròxim 11 de setembre.

L’equip coordinador del concurs ha aprofitat la seua estada al Japó per difondre i promocionar al màxim el nostre plat per excel·lència. Com ve sent habitual, en les jornades prèvies, com en la resta de semifinals internacionals, el xef Jesús Melero ha impartit una masterclass davant els participants i un públic nombrós per mostrar-los la manera d’elaborar una autèntica paella valenciana. Així mateix, l’equip ha aprofitat l’ocasió per presentar el Concurs, les festes i els principals atractius de la nostra terra davant els mitjans de comunicació japonesos, touroperadors, agències de viatge i autoritats.

El regidor responsable del Concurs Internacional, Vicent Baldoví, que ha seguit a l’equip que s’ha desplaçat fins al Japó, s’ha mostrat molt satisfet de la magnífica acollida del certamen. “He acompanyat a l’equip en darreres edicions i he pogut estar testimoni de l’entusiasme amb que s’ho prenen els japonesos. No obstant, pel que ens traslladen, esta tercera semifinal ha superat totes les nostres expectatives. La internacionalització d’este certamen és un fet del tot consolidat ja i prova d’això és l’èxit de participació i de públic i l’ampli desplegament mediàtic que ha seguit esta prova” ha afegit Baldoví.

Amb esta semifinal, el concurs afronta la recta final de les eliminatòries internacionals prèvies al certamen. La pròxima cita internacional tindrà lloc a l’estiu, a Villafranche-sur- Cher (França).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here