L’Alcúdia celebra la Setmana Cultural de la Gent Major

0
530

Alcudia Setman Majors 16Gimnàstica, paella gegant, ball del mantó de Manila, encontre de corals i un sainet costumista entre les activitats destacades

El sainet que es va interpretar anit a la Casa de la Cultura tancà la 12a. Edició de la setmana que l’Alcúdia dedica als seus majors, amb una variada programació d’actes organitzats per l’Associació de Jubilats i Pensionistes, amb el suport i subvencionats per l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Entre els actes més destacats, el dimarts tingué lloc la tradicional Exhibició de Gimnàstica, que enguany ha complit 25 anys. Des de l’any 1991, les alumnes dels cursos de Gimnàstica per a majors patrocinats per l’Ajuntament presenten una treballada coreografia amb acompanyament musical que congrega bona part de la gent major a la Casa de la Cultura. Aquests cursos van ser en el seu moment pioners en l’objectiu de dinamitzar la gent gran i normalitzar l’exercici físic i els hàbits de vida saludable entre els sectors de major edat, quan aquest tipus de pràctiques no estaven encara socialment esteses.

Dins la setmana s’ha celebrat un encontre de Corals amb la participació de la Coral de Gandia i la de l’Alcúdia el divendres 13, el ball del mantó de Manila del dissabte 14 o el sainet costumista a càrrec de l’Associació Pensat i Fet d’Alberic del diumenge. Sense oblidar la paella gegant de Galbis que es va celebrar a la Plaça Tirant lo Blanc el passat dijous.

Oreto Trescolí, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de l’Alcúdia, ha destacat sobre aquests actes que “configuren una completa i rica programació que demostra que complir anys no està renyit amb sentir-se i ser jove. L’Ajuntament de l’Alcúdia, especialment sensible amb la integració de tots els col·lectius recolza aquesta encoratjadora iniciativa dels Jubilats i Pensionistes en bastir aquesta “Setmana Cultural de la Gent Major” que integra les persones grans en la vida cultural, social, esportiva i d’oci d’un poble tan actiu com l’Alcúdia.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here