L’alcalde d’Alzira assegura que la xarxa d’aigua potable «no supera» els 50 mg/l de nitrats

0
336

AIGUA -GUILLE BEBENTL’Ajuntament d’Alzira aclarix els índexs de nitrats dels mesos de gener i febrer

En l’últim Ple de l’Ajuntament d’Alzira, la regidora del PP Mª Consuelo Martínez demanava explicacions sobre els índexs de nitrats apareguts en les analítiques dels mesos de gener i febrer que es tractaren a l’última Comissió Informativa.

Des de la Regidoria de Sanitat es vol aclarir a la ciutadania alzirenya esta situació.

A cap anàlisi de la xarxa d’aigua potable d’Alzira se superen els valors màxims admesos de nitrats, com es pot veure a les analítiques que ha publicat l’Ajuntament d’Alzira en la web municipal. Entre estos anàlisi apareixen els del pou núm. 1 en els quals sí que se superen els 50 mg/l de nitrats, però és degut al fet que són mostres que es van prendre a les eixides dels pous, abans de barrejar-se l’aigua en el dipòsit amb l’aigua de la potabilitzadora de la Ribera.

DATA DE LA PRESA DE LA MOSTRA DE NITRATS
PUNTS DE PRESA MOSTRES 04/01/2016 12/01/2016 19/01/2016 02/02/2016 09/02/2016
Xarxa Oficines AV, S.A.

C/ Costa 16

39 35
Eixida dipòsit (capçalera) 38 37 33 34 38
Eixida Pou 1 57

També se superen en estes analítiques els valors màxims admesos en alguns plaguicides, però és perquè encara no ha passat l’aigua dels pous pels filtres de carbó actiu. Les analítiques d’aigua de la xarxa i d’eixida del dipòsit complixen amb tots els paràmetres del Reial Decret 140/2003, de 7 de febrer, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà.

Segons l’alcalde, Diego Gómez, “la regidora del PP ha degut de confondre’s per no fixar-se en l’origen de la mostra que figura a les analítiques, o fa una lectura parcial per a utilitzar ara, a l’oposició, el missatge alarmista que el seu grup, quan estava al govern, acusava l’oposició que feia en aquell moment. De fet, cal ressenyar que ni Aigües de València ni Salut Pública han fet cap consideració sobre este aspecte a l’Ajuntament d’Alzira”.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here