Arranca en Carcaixent la XXXIII Mostra Escolar de Teatre

0
490

Carcaixent Mostra escolar 16

Els alumnes de l’IES Arabista Ribera són els encarregats d’obrir esta edició amb l’espectacle de poemes “Poesia que toca”

Durant els propers dies, més de 5.000 escolars junt els seus familiars passaran pel Teatre Don Enrique per gaudir de la XXIII Edició de la Mostra de Teatre Escolar, una de les cites del calendari més esperades per els i les alumnes de Carcaixent. La mostra arrenca demà amb l’espectacle de poemes “Poesia que toca”, a càrrec dels alumnes de l’IES Arabista Ribera, “una aventura de paraules i sensacions” segons els autors que combina la poesia, la música i la denuncia.

A més de l’IES Arabista Ribera, en esta edició són 6 els centres d’educació de Carcaixent que participen de la Mostra: Maria Inmaculada, Francesc Pons, Jose MªBoquera, Sant Antoni, Ave Maria i Víctor Oroval. Al igual que en anys anteriors seran 8 dies de teatre amb dos pases. El primer d’ells dirigit única i exclusivament a escolars, mentre que el segon tindrà lloc a les 18:00 hores i estarà obert per al públic en general. L’entrada és lliure fins completar aforament.

Com ja és habitual, l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, proposa a tots els escolars un concurs de dibuix per al cartell de la Mostra i un altre per al disseny de les samarretes que es regalen a tots els participants. En esta edició la guanyadora del cartell ha sigut Amanda Orovig de l’IES Arabista Ribera i el gunayador del dibuix de les samarretes ha sigut Gabriel Signes Vila, del col·legi Sant Antoni.

Per a Lourdes Castelló, Regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Carcaixent, és fonamental continuar recolzant este tipus d’iniciatives. “Carcaixent és una ciutat amb una gran cultura teatral, i part d’açò es deu a la importància que té el foment de les arts escèniques entre els més menuts. És molt important que s’impliquen i participen, solament així aconseguirem despertar i mantindre en ells l’interés per la cultura i més concretament pel teatre”, ha explicat la regidora.

La Mostra de Teatre Escolar de Carcaixent va néixer en l’any 1983 de la mà de Pascual Peralt, integrant del Grup de Teatre Amateur Àgora, amb l’objectiu d’acostar als col·legis el teatre. Durant els seus inicis va ser concebuda com un concurs de teatre fins que es va convertir en Mostra de Teatre.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here