Alzira, Carcaixent i Algemesí trionfen amb la Murta, la Fira Modernista i les Festes de la Salut a València

2
641
La Murta és l'estrela turística d'Alzira
La Murta és l’estrela turística d’Alzira
L'alcaldessa i la regidora de Turisme d'Algemesí
L’alcaldessa i la regidora de Turisme d’Algemesí
L'alcalde i la regidora de Turisme de Carcaixent
L’alcalde i la regidora de Turisme de Carcaixent

 

IMG_1234
La caseta de la Ribera del Xúquer

 

Les autoritats de la Diputació en la caseta de Riberaturisme
Les autoritats de la Diputació en la caseta de Riberaturisme

La vall de la Murta i les rutes que giren al voltant d’este preciòs Paratge Natural és l’estrela de la caseta que l’ajuntament d’Alzira ha montat a la Fira de les Comarques que les autoritats de la Diputació inauguraren ahir a València. Mentre el tècnic en Turisme Pedro Benedito ens explicava ahir la gran acollida que té este lloc emblemàtic varies persones demanaren fullets i informació sobre la Murta. D’elles dos assistents ja la coneixien i parlaven meravelles i s’interesaven per la ruta dels Monestirs i les pròximes a la vall com són , el PR-CV335 (Cavall Bernat: Itinerari panoràmic), PR-CV334 (Creu del Cardenal), SL-CV82 (Senda històrica), GR236 (Ruta dels Monestirs – Pas del Pobre), i el SL-CV81 (Senda Botànica).

La Murta l’estrela de la caseta d’Alzira

La Murta ès des de lluny la zona d’Alzira més visitada donat que entitats i revistas de caire senderiste la inclouen entre els 10 llocs de la Comunitat Valenciana que recomanen visitar junt les rutes dels Ponts Colgants, dels 6.000 escalons, de la Cova l’Aranya i del Puig Campana entre d’altres.

Al costat de la caseta d’Alzira es troba la d’Algemesí en un lloc de gran afluència de vianants i de visitants en estar tot just davant la Plaça de Bous i front l’estació del Nord. Allí l’alcaldessa Marta Trenzano i la regidora de Turisme, Paloma Egido expliquen que promocionen sobre tot les Festes de la Mare de Déu de la Salut, el bosc de Ribera i el Paratge de la Xopera. Però de forma molt especial que Algemesí serà en 2018 la seu de l’Assemblea Internacional dels Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat.

Assemblea de la Unesco a Algemesí

Trenzano, envoltada de membres de la dansa dels Bastonets que actuaven en la inauguració de la Fira, indicava que «estem preparant un Comité Local que contarà amb representants de la Diputació, de la Generalitat i de la Unesco». Tot i no conèixer encara la data sembla que l’assemblea es celebrarà un cap de setmana de la´tardor de 2018.

Front les casetes d’Algemesí i Alzira, es troba la de Carcaixent que mira cap l’estació modernista del Nord i en la que el seu alcalde, Paco Salom i la jove regidora de Turisme Paula Lozano expliquen, detalladament a tots els visitants, el contingut de la Fira Modernista programada per als dies 1,11 i 12 del pròxim mes de juny.

La Fira Modernista de Carcaixent

Salom comenta a Riberaexpress que la Fira de les Comarques «ens ve com anell al dit per a promocionar més enllà de la nostra comarca» esta original i ambiciosa mostra que oferirà la extraordinària riquesa modernista de la ciutat Bressol de la Taronja.

Encara que el consistori està tancant les últimes activitats cal destacar les visites guiades per a grups, de quatre horts monumentals, com el de Sant Vicent, Sant Eusebi, el de la Serratella o Saragossà i el de l’Ermita. Així com els sis edificis més importants del patrimoni local, entre ells el Magatem de Ribera, que obriran eixe cap de setmana les seues portes als visitants.

La programació recull a més; un mercat d’artesans, degustacions gastronòmiques, concerts i música en directe, tallers i concursos d’indumentària i animació al carrer. El segon cap de juny Carcaixent es convertirà en la capital del modernisme valencià.

En el mateix rotgle trobem a Riberaturisme on el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta Txema Peláez, amb dos ajudants, promocionen el paisatge, el patrimoni i la gastronomia tant dels municipis de l’interior com els de la costa riberenca. «Esperem que els visitants de València i els propis habitants de la capital s’apropen a la Ribera del Xúquer» comentà el també alcalde de Sumacàrcer pocs minuts abans de rebre al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, a la vicepresident Mª Josep Amigó i a la diputada de Turisme, la suecana Pilar Moncho.

Riberaexpress

 

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here