La Diputació inaugura hui la Fira de les Comarques Valencianes 2016

0
470
  • Pilar Moncho durant la presentació de la fira
    Pilar Moncho durant la presentació de la fira

    Alzira, Carcaixent, Algemesí, Sueca i Cullera estan presents en la fira

  • La presidència de la corporació i la diputada de Turisme realitzaran a les 18 hores l’obertura oficial del certamen, que acollirà la Plaça de Bous de València durant tot el cap de setmana
La Diputació de València inaugurarà demà divendres, a les 18 hores, en la Plaça de Bous de València, la nova Fira de les Comarques Valencianes 2016, que acollirà aquest espai del carrer Xàtiva de la ciutat durant tot el cap de setmana, del 13 al 15 de maig, per a acostar els recursos i possibilitats turístics dels pobles valencians al públic en la ciutat.

A l’acte d’inauguració assistiran el president de la Diputació, Jorge Rodríguez; la vicepresidenta, María Josep Amigó, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, així com nombrosos alcaldes i representants de totes les poblacions valencianes participants.

La fira, organitzada pel Patronat Provincial de Turisme de València i d’accés gratuït, comptarà amb un total de 65 estands o expositors de tot el territori valencià: 43 en l’esplanada exterior de la Plaça de Bous, corresponents als municipis d’interior, i 22 en l’interior, destinats a la promoció de les localitats costaneres i la gastronomia de les comarques.

Els visitants podran accedir en cada caseta a tot tipus d’informació dels recursos turístics locals, a més de gaudir de nombroses activitats per a conèixer-los en major profunditat, com a degustacions, tastos, tallers artesanals, actuacions musicals i folklòriques, així com sorteigs d’estades de cap de setmana i paquets turístics.

La zona gastronòmica interior potenciarà, a més, l’enoturisme, amb la promoció de la Ruta del Vi de la D.O. Utiel-Requena i la participació de l’Associació Terres dels Alforins, dues zones vitivinícoles que aposten en l’actualitat per aquest tipus de turisme en el nostre territori.

L’espai, a més, comptarà amb la presència de les associacions d’hostelers de les poblacions participants, com Sueca, Gandia, Paterna, Sagunt o Utiel, entre uns altres, així com de la Federació d’Oci i Turisme (FOTUR) i el certamen gastronòmic Gastrónoma.

El públic també podrà tenir el seu «Passaport de la Fira de les Comarques”, preparat especialment per a l’ocasió amb més de 50 premis que podran obtenir els participants en la Gimcana de València Turisme, organitzada pel Patronat Provincial de Turisme amb la col·laboració dels ajuntaments i mancomunitats.

Així mateix, s’ha tractat d’incentivar l’ús del transport públic per a accedir a la fira turística, mitjançant un acord amb Renfe, per a evitar problemes de tràfic i congestió en la ciutat. Per açò, es premiarà als visitants que accedisquen des dels pobles mitjançant els trens de rodalies i presenten el seu bitllet en l’estand del patronat, amb un obsequi promocional de València Turisme, marca turística de la Diputació de València.

La Fira dels Comarques Valencianes també comptarà amb una zona de ludoteca per a xiquets i una completa programació de música en valencià, entre les quals destaca l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”, i les formacions El Diluvi i Carraixet, entre uns altres.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here