Adafir reclama el reconeiximient de les institucions en el Dia Internacional de la Fibromiàlgia

0
397
Concentració d'afectats per la Fibromiàlgia a la Pl. Major
Concentració d’afectats per la Fibromiàlgia a la Pl. Major

Adafir i altres associacions de la coamrca han celebrat hui el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i el Síndrome de la Fatiga Crònica, amb meses informatives a l’Hospital de la Ribera, centres de salut i a la Plaça Major d’Alzira. Allí s’ha llegit un manifest en el que els afectats per esta malatia han reivindicat el reconeiximent per part «de les institucions, professionals, agents socials i societat en general». També ha nreclamat una major investigació perquè es puga aconseguir un «millor diagnòstic, tractaments i detecció». A més les organitzacions convocants pretenen «la millora de l’atenció sanitària» junt l’establiment de «protocols unificats que garantitzen la igualtat en la qualitat i l’accessibilitat als recursos i servicis del Sistema Públic de Salut».

Fins i tot han reivindicat que l’accés al treball es puga fer mitjançant «ladaptació dels llocs de treball, amb noves fòrmules d’inserció laboral». I per últim unes «justes prestacions socials» quan la gravetat de la malaltia els impedisca treballar.

El manifest culmina amb una crida a la «solidaritat» de la ciutadanai en la lluita comú per crear una societat «més justa, equitativa i humana».

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez els ha donat el seu suport i el de l’Ajuntament perquè els afectats per la fibromiàlgia «recuperen la seua dignitat», en considerar que tnen «els mateixos drets» que els afectats per altres malaties.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here