L’IES Rei en Jaume d’Alzira aposta per la robòtica

0
375

Rei en Jaume robòticaL’IES Rei en Jaume d’Alzira aposta per la robòtica participant al “Desafiament STEM”, I Concurs Interescolar Nacional de Programació i Robòtica

El pròxim 13 de maig, els mentors del Desafiament STEM impartiran en l’IES Rei en Jaume una sèrie de taller de programació i robòtica per tal d’ajudar als alumnes de 3r ESO a avançar en els projectes per a la competició. De vesprada acudiran a la Fira Primavera Educativa de la Generalitat Valenciana, on presentaran els seus prototips. Els alumnes han realitzat prototips tan diversos com el del grup Electrostick que ha dissenyat un bastó intel·ligent per a persones  invidents. Este prototip emet vibracions i senyals acústiques segons la persona s’apropa a un objecte. Mentre que l’equip CA3S presenta un llapis per a daltòniques, gràcies a un sensor quan detecta color emet un senyal acústic amb el nom del color en codi Morse. Col·laborant directament amb els alumnes ha estat en tot moment el professor Ximo Durà.

Desafiament STEM és un concurs interescolar que pretén contribuir a la implantació d’una forma d’aprendre i fomentar l’augment de vocacions en competències STEM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), a més de despertar l’interès en la societat per estes matèries i transmetre la importància de ser un país creador de tecnologia per a aconseguir més productivitat i competitivitat.

Esta iniciativa té un abast nacional i un impacte real en la comunitat educativa, ja que facilita la implantació d’una nova assignatura i el desenvolupament de noves competències a través d’una dinàmica motivadora i d’una competició.

El projecte Desafiament STEM, treballa les matèries de les àrees de tecnologia, programació i robòtica en docents i joves, alhora que desenvolupa competències com el lideratge, el treball en equip, la gestió de projectes, la innovació i l’emprenedoria, totes elles clau pel desenvolupament personal i professional.

Manuel Carballo, director de l’IES Rei En Jaume, ha felicitat als alumnes per la iniciativa demostrada.

Per la seua banda, Pepe Grau, regidor d’Educació i Infància a més de professor en l’IES Rei En Jaume, ha valorat l’esforç i implicació dels alumnes participants molt positivament , ja que «Este tipus de projectes els ajuda a desenrotllar la seua creativitat, sent una parcel·la més en la seua etapa educativa».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here