Corbera, Sueca, Sumacàrcer i Tous en la última proposta d’Entre Comarques

0
574
Castell de Corbera
Castell de Corbera

Els fills il·lustres de Sueca, els paisatges fluvials de Sumacàrcer, els nuclis històrics de Corbera i Tous; les propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana

ENTRE COMARQUES 2016 recorre aquest cap de setmana les dos riberes del riu Xúquer per a posar en valor el potencial turístic d’alguns dels seus municipis, per tradició, patrimoni cultural i paisatgístic.

El pròxim dissabte 14 de maig, el programa de rutes guiades de la Diputació de València ens proposa recórrer Sueca  a través de la vida del seus fills més il·lustres, com Joan Fuster o el Mestre Serrrano; i ja de vesprada fer un repàs a la Història des dels carrers de Corbera. La proposta de diumenge abarca de matí els paisatges Sumacàrcer a la vora del riu Xúquer i al remat, de vesprada, una visita al nucli històric de Tous.

Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure’s a: http://bit.ly/1Qw6ofA.

Les rutes tenen un cost de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.

 

PROGRAMA ENTRE COMARQUES 14 i 15 MAIG

 

DISSABTE 14 DE MAIG: SUECA i CORBERA (RIBERA BAIXA)

Matí > Sueca (Ruta dels Fills Il·lustres)

 

Sueca és una ciutat que destaca pel seu entorn. La seua localització privilegiada entre el Riu Xúquer, el mar Mediterrani i el paisatge canviant d’extensa plana de camps d’arròs fan d’esta ciutat un enclavament únic. Però a ningú se li escapa, que la capital de la Ribera Baixa és ben coneguda també per tot arreu per haver estat bressol de diferents personatges il·lustres i destacades figures de la cultura, de l’esport i el món intel·lectual (Joan Fuster, Bernat i Baldoví, el Mestre Serrano,  Alfred Claros, Enrique Moret, Antonio Puchades ).

 

Arranquem aquesta ruta com un homenatge a estes figures que han significat tan per al poble de Sueca i per a tots els valencians.

 

Vesprada 16.30 > Corbera

El dissabte 14 de març a les 16:30h des de l’Ajuntament de Corbera començarà la ruta turística. Visitarem l’Església del Sants Vicents va ser construïda entre 1940 i 1953 substituint a una altra que datava el 1596, en ella es venera a la Mare de Déu del Castell imatge del romànic tardà. Es realitzarà un recorregut pel barri històric on es conserven cases d’estil modernista d’inici del segle xx. Es podrà visitar L’Ermita del Santíssim Crist, construïda en el segle XIX de façana barroca i planta de creu grega.

A continuació ens dirigirem cap al castell monument més important de la localitat. El seu origen cal cercar-ho en l’època romana. No obstant açò, la fortalesa, construïda probablement sobre fonamentacions anteriors, és un clar exemple de fortificació islàmica, encara que reformada en època cristiana. En els seus orígens posseïa un gran valor estratègic, a causa de la seua situació elevada sobre el conjunt del territori. Es diu d’ell que va ser refugi del rei musulmà quan va ser derrotat pel Cid Campeador prop de València.

La visita estarà guiada per l’historiador local Miquel Gomez Sahuquillo.

El recorregut finalitzarà amb una xicoteta degustació en el Bar El Musical.

degustación en el Bar El Musical.

DIUMENGE 15 DE MAIG: SUMACÀRCER i TOUS (RIBERA ALTA)

 

Matí > Sumacàrcer

– Visita el ric i variat patrimoni històric de Sumacàrcer, amb el Palau dels Comtes d’Orgaz, l’Esglèsia Parroquial i l’Ermita, amb unes vistes panoràmiques de tota la Vall Farta.

– Passeja per un entorn paradisíac, sempre a la vora del Riu Xúquer, que  envolta  el casc urbà i que ompli de vida, amb les seues aigües transparents i abundants, tot el poble.

– Coneixeràs el paratge natura

Sumacàrcer
Sumacàrcer

l de l’Illa de l’Esgoletja, un espai per a l’oci, el pic-nic o simplement per a gaudir  plenament del riu .

-Acabarem la visita prenent un refrigeri , amb picadeta, al Xirin’go, un local situat en el passeig, junt al riu, on es respira pau i tranquil·litat i es gaudeixen d’unes vistes immillorables del riu.

Suggeriments per a menjar:

Bar Ricardo: (Menjars casolans, plats combinats, plat a la carta) Dissabte  diumenge 10€/pers. aprox.  Telèf:652 013 450 /96 259 51 91

l’Era: (Rosques, plat embotits, pizza) 8€/pers. aprox. Telèf: 618 889 790 .

 

Vesprada > Tous

 

El viatger gaudirà del entorn excepcional del poble de Tous visitarà el antic pòrtic de l’església i la font de 1909, els jardins i el museu de l’església parroquial.

 

La visita finalitzarà visitant el mirador de la presa de Tous on ens meravellarem amb les vistes espectaculars de la Torre i el castell de Terrabona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here