Francesc Bayarri presenta la seua última novel.la «Valencia sic transit» a Carcaixent

0
385

Carcaixent llibre Bayarri

“Valencia sic transit” combina realitat i ficció per narrar la història de València des de finals del franquisme fins l’actualitat

El pròxim dimecres 11 de maig l’escriptor Francesc Bayarri presentarà a la Biblioteca Pública de Carcaixent la seua última novel·la València Sic Trànsit, obra que se situa en la València del franquisme i arriba als els últims casos de corrupció política. L’acte tindrà lloc a les 19:30 hores i l’autor estarà acompanyat per Arcadi España, director del Gabinet del President de la Generalitat i Lola Garcia, bibliotecària de Carcaixent.

En València sic transit, un personatge de ficció narra en primera persona les seues vivències des de finals de la dècada dels anys seixanta del segle XX fins al començament del XXI. La ciutat de València sempre es dibuixa com a escenari imprescindible, i en alguns moments pren tot el protagonisme, com si es tractara d’un personatge més de la narració.
Al llarg de més de tres-centes pàgines, el llibre anota els moments històrics més destacats, per a acabar amb una descripció de la cultura de la corrupció política de les dues darreres dècades.

D’esta manerna, València sic transit està plantejada tècnicament com un juí sumaríssim al període conegut com la Transició i mescla personatges reals, com ara Vicent Ventura o Joan Monleón, amb altres completament de ficció, per tal d’oferir una visió iconoclasta de les últimes dècades. Així, no és una novel·la política, sinó una narració sobre la inconsistència d´una vida humana i la perplexitat davant dels moviments de la Història. Els seus principals personatges són sovint ridículs, quasi sempre alcohòlics, de vegades drogoaddictes, i en ocasions suïcides. Una galeria de caràcters i de situacions on es pot reconéixer la caricatura de tota una generació.

La novel·la  està publicada per una nova editorial, la Companyia Austrohongaresa de Vapors, que s’estrena amb aquest llibre, i que se centrarà preferentment en títols relacionats amb la recuperació de la memòria històrica.
Francesc Bayarri va nàixer a Almàssera (l’Horta Nord) l’any 1961. Ha escrit les novel·les L’avió del migdia, premi València de Literatura 2001; Febrer (2004); Cita a Sarajevo, premi dels Escriptors Valencians de 2007; i ara València sic transit (2016). També ha participat en els llibres col·lectius Nosaltres, exvalencians i País Valencià, segle XXI. Actualment és cap del Gabinet de Premsa de la Universitat de València.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here