Tot el poble de Fortaleny rendix homenatge al Pont de Ferro en el dia del seu centenari

0
798
L'alcaldessa de Fortaleny ahir durant la marxa
L’alcaldessa de Fortaleny ahir durant la marxa

Més de 200 persones en un municipi que no arriba als 800 habitants feren ahir una marxa des de l’Ajuntament fins el Pont de Ferro tot just en el dia que esta infraestructura metàlica de principis del segle XX complia 100 anys. Amb una moxilla que portava el berenar els senderistes locals recorregueren, a partir de els 5 de la vesprada els 2 km de distància que hi han entre la població i el pont per la Mota de Fortaleny. En un ambient festiu els participants gaudiren de l’excel.lent paisatge existent en la zona on destaca el riu Xúquer i l’assut de Cullera. Gent de totes les edats berenaren en la plataforma de la centenària infraestructura i tornaren satisfets a sa casa en veure que el pont llunys de morir-se reviscolarà en els pròxims mesos.

Vial per a ciclistes i vianants

El pont inugurat el 7 de maig de 1916 gràcies a la decissiva intervenció del diputat Peris Mencheta és considerat pels veïns de Fortaleny com el seu més valuòs patrimoni.

L’alegria del poble es doble donat que el pròxim mes de juny començaran les obres de rehabilitació, que durà a cap la Diputació de València, reivindicades pels veïns i pels moviments cívics i ecologistes de la Ribera Baixa.

Ara la demanda de l’equip de govern de Fortaleny amb la jove i dinàmica alcaldessa Juani Clos al capdavant pretenen convèncer a la Diputació que millore precisament l’itinerari que feren ahir perquè siga una via destinada a ciclistes i vianants. El diputat de Carreteres Pablo Seguí és més partidari de fer el vial per la redona però aixó implica l’expropiació terrenys,cosa que no ocurreix amb la plantejada per les autoritats locals.

Centre d’Interpretació de la Natura

El regidor de Cultura Sebastiá Crespo pretén que la via «ciclopeatonal» siga «un nexe d’unió de tota la Ribera Baixa, un punt en comú dels habitants i una referència de mobilitat sostenible aprofitant este patrimoni històric que és de tots». Crespo es mostra convençut que serà «s’un gran atractiu turístic». A més el responsable cultural de Fortaleny vol convéncer a la conselleria de Medi Ambient que ubique en este magnífic paratge un Centre d’Interprestació de la Natura, perquè siga «un punt d’informació i d’investigació de la fauna de la zona».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here