Raimon actua a Alzira una vegada cada 20 anys

1
552
Raimon anit al Gran Teatre d'Alzira
Raimon anit al Gran Teatre d’Alzira

El cantautor valencià Raimon actuà anit per tercera vegada a Alzira tot i la seua llarga trajectòria artística i haver nascut a la veïna ciutat de Xàtiva.

I ho fa, religiosament, cada 20 anys segons les dades recopilades per Riberaexpress. La primera vegada va ser l’any 1976 en el Teatre Cervantes, a les acaballes de la dictadura quan al Pais València hi havia un «moviment cultural molt potent en reacció contra el franquisme», recorda LLuís Andrés exregidor de Cultural i un dels fundadors del Club Amunt.

Policies secretes i espectadors

La segona vegada va ser un 9 d’Octubre de fa una vintena d’anys etapa municipal en la que Andrés va aconseguir que actuaren , Lluís Llach, Mª del Mar Bonet, Al Tall i el propi Raimon que amb entrada gratuïta va omplir de gom a gom el Gran Teatre L’exregidor recorda els problemes que li va causar la seua contractació a la que s’oposaven alguns regidors de UV, formació amb la que formava equip de govern l’aleshores Unitat del Poble Valencià junt el PSPV. Tot i estar la democràcia consolidada, Raimon tenia quasi tants enemics com en el franquisme, quan el seu primer concert va reunir a Alzira «tants policies secretes com espectadors» segons recorda algú dels assistents.

«Sino contractem a Raimon  dimistisc»

«Porta a qui vullgues, però Raimon no pot ser» li pregaven a Lluís Andrés que s’en va eixir amb la seua després d’amenaçar amb la seua dimissió. Joves d’EU desplegaren en el Gran Teatre una gran senyera quatribarrada però Raimon cantà Al Vent, com anit, sense cap incident i amb l’entusiasme dels assistents.

Anit, alguns espectadors, amb 40 anys més que en el primer concert, aplaudiren i fins i tot s’emocionaren tant com en aquell 1976, aleshores estudiants de Batxillerat, cas, entre d’altres, de l’actual alcalde de Guadassuar Voro Montañana.

Tot  i sumar ja 76 anys Raimon alçà el públic del seients quan al final del concert cantà amb totes les forces i energia que conserva les cançons emblemàtiques d’aquella, no tan lluny, època de la transició política. «Al Vent» no va deixar ahir tampoc indiferent als 800 espectadors que corejaren, tots en peu, amb el cantautor de Xátiva, una de les cançons més emblemàtiques de la transició espanyola.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Un bon treball de X.Espanya. Sempre ès agradable, recordar este tipus d´actuacions, que en la dictadura,
    suposaben els pocs moments que et feien sentir-te lliure. Recorde la visita de Raimon a l´any 1.962+- al Trinquet d´Alzira, quant encara no era gens conegut

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here