Un jove de l’Alcúdia guanya l’or de Curts d’Animació a Los Ángeles

0
203

Alcudia FELIPE I GUILLEMOrigin és el nom del curt que ha fet mereixedors de guanyar el primer premi de curts d’animació de Los Ángeles, un dels més prestigiosos de món, a dos joves valencians: l’alcudià Guillem Zaballos de l’ESAT, per l’animació i Felipe Téllez, del campus valencià de Berklee college of Music, per l’ambientació musical.

La col·laboració dels dos creadors va ser una proposta de les seues respectives escoles superiors que ha donat un fruit magnífic. Ja a finals de l’any passat el van presentar al Canada Shorts Film Festival, i es van proclamar campions; després van decidir presentar-lo també a Los Àngeles, tot pensant que allà ho tenien molt més difícil. Però també a la meca del cinema els han guardonat amb el primer premi. Tot un somni fet realitat. El curt, d’apenes dos minuts, es pot veure a Youtube, simplement posant el nom de Guillem Zaballos o de Felipe Téllez.

Un bon exemple de com es pot canviar una vida en la trentena.


Fins fa ben poc, el perfil de Guillem Zaballos, de 35 anys, era prou comú. Va estudiar Formació Professional i amb 20 anys es va posar a treballar d’administratiu en l’empresa familiar, com tants altres joves que van deixar prompte els seus estudis i s’en van acoblar a allò que tenien més a prop. I així van anar passant els anys fins que en 2011, desitjant fer alguna cosa més creativa, es va apuntar a un curs a distància de Tècnic en animació 2D i publicitat. El curs era de sis mesos, el va traure a la primera i li va agradar molt, tant que se li va despertar el cuquet de la creació.

En 2012 va decidir matricular-se en l’Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) per a estudiar una nova carrera que era la més apropiada per a les seues inquietuds: New Media Arts. En principi va continuar treballant a mitja jornada, fins que s’ho va haver de deixar, en el darrer curs, perquè la seua implicació en els estudis i els projectes que tenia en marxa l’absorbien totalment. Al mes de juny passat va finalitzar el tercer curs amb la nota màxima i mig any després va entregar el projecte de final de carrera.
Els seus professors estan d’acord que Guillem arribarà lluny en la seua especialitat, açò és el que opina el Director de l’ESAT, Jaime Torres: “L’alt nivell artístic i creatiu de Guillem, junt amb la seua capacitat innata de treball, fan d’ell una promesa per al sector digital. Perfils com el seu són necessaris per a augmentar el nivell tecnològic i productiu del nostre teixit empresarial. El poble de l’Alcúdia pot estar molt orgullós d’ell”
Ara mateix Guillem treballa a l’ESAT, com a encarregat dels audiovisuals institucionals i externs, de fet ha sigut el responsable del darrer vídeo corporatiu de l’escola.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here