L’Alcúdia demana a Educació la implantació «urgent» de cicles formatius

0
228

Alcudia InstitutL’Alcúdia és la única població de més de 5.000 habitants de la Ribera sense cicles formatius

 

L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat demanar que l’Institut de l’Alcúdia puga impartir un mòdul complet, en grau mitjà i superior, de construcció mecànica o altra especialitat adient a l’Alcúdia, el més aviat possible; amb la posada en marxa, amb caràcter urgent, de les obres necessàries i els tràmits oportuns per part de la Conselleria d’Educació

 

A l’Alcúdia, ara fa 20 anys, fou inaugurat l’IES Èvols, el centre que venia a solucionar la històrica reivindicació de poder cursar l’educació secundària al poble. Fins eixe moment, els estudiants havien de desplaçar-se a Carlet o Alzira per poder continuar la seua formació. Aquella inauguració, tot i ser una gran noticia, no acabà de pal·liar totes les necessitats de la comunitat educativa local, atès que per poder accedir a la Formació Professional seguia sent necessari desplaçar-se a altres poblacions. Malgrat que es va reservar un espai dins la parcel·la del nou institut per construir les instal·lacions adients per a la implantació de la Formació Professional, malauradament, en els 20 any anteriors la Conselleria d’Educació responsable d’aquesta implantació no ho va fer.

 

La regidora d’Educació, Pilar Huertas, ha posat de manifest que l’Alcúdia és l’única població de més de 5.000 habitants que té un institut d’educació secundària on no s’imparteix cap branca de formació professional, de grau mitjà o superior, fet especialment cridaner en el context d’implicació en l’educació d’aquesta població i de la demanda de ma d’obra qualificada del nostre potent sector industrial metall-mecànic.

 

Pilar Huertas ha explicat que l’Ajuntament de l’Alcúdia ha entès sempre que inversió en educació és inversió en el futur. Per això, l’Alcúdia va ser pionera en distints aspectes com la implantació de bancs de llibres, l’accés a les noves tecnologies per alumnes de primària o universitaris i de cicles superiors , el programa d’ajudes al transport , o els programes de biodiversitat i d’educació vial a les escoles de la població. Igualment  l’Alcúdia també és seu d’un important fòrum d’ensenyants, el Congrés d’Educació Josep Lluis Bausset, que cada setembre reuneix al voltant de 500 docents per escoltar ponents del màxim prestigi. Per la qual cosa no s’entén, segons la regidora d’educació, que a hores d’ara, l’Alcúdia no compte amb cap cicle formatiu i els seus alumes, hagen de desplaçar-se a altres poblacions sense cap opció en la seua localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here